Sursă imagine: news.sky.com.

Frații Tate, suspectați de evaziune fiscală și spălare de bani în Marea Britanie și România

Andrew și Tristan Tate, doi influenceri cunoscuți pentru controversele în care sunt implicați, se confruntă cu acuzații din partea autorităților din Regatul Unit privind neplata impozitelor pentru veniturile substanțiale generate din activitățile lor în mediul digital. Suma totală neimpozitată se ridică la 21 de milioane de lire sterline, acumulată în perioada 2014-2022, informează Digi Economic.

Frații Tate au generat o avere considerabilă prin intermediul activităților desfășurate pe internet. În intervalul menționat, au acumulat venituri de 21 de milioane de lire provenite din comercializarea de produse online și din activități pe platforma OnlyFans. Cu toate acestea, în această perioadă, ei își aveau reședința în Marea Britanie, unde au eludat obligațiile fiscale.

Forțele de ordine britanice au inițiat o procedură civilă împotriva celor doi la Tribunalul Westminster, acuzându-i de evaziune fiscală.

„Andrew și Tristan Tate sunt evazioniști în serie. Andrew s-a lăudat cu nerușinare într-un video cum a refuzat să plătească taxe. Strategia lui: ignoră și datoriile dispar de la sine. Frații Tate nu au auzit de impozit și TVA. Au deschis un număr uriaș de conturi bancare în Regatul Unit, dintre care șapte au fost blocate. Conturile au fost folosite ca mecanism de plimbare a veniturilor din afacerile lor online. Așa arată evaziunea fiscală, așa arată spălarea de bani”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției, Sarah Clarke KC, conform sursei citate.

Cei doi frați au utilizat serviciile unui intermediar identificat doar ca ”J” pentru a-și alimenta conturile cu sume de milioane de lire pe care ulterior le-au transferat către alte conturi bancare, deși acest intermediar nu avea nicio legătură legală cu activitățile lor. Pentru a complica urmărirea traseului banilor, o parte din fonduri au fost convertite în criptomonede. Tristan și Andrew Tate sunt acuzați atât în Marea Britanie, cât și în România pentru neplata taxelor și implicare în activități de spălare de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *