Furt ingenios în Argeș. Un bărbat a înlocuit economiile iubitei cu bani falși

Un caz neobișnuit de fraudă s-a  petrecut în județul Argeș, unde o relație sentimentală s-a încheiat în mod abrupt cu o vizită la secția de poliție.

Un bărbat este suspectat că a sustras o sumă considerabilă de valută de la partenera sa de viață, înlocuind-o cu bancnote contrafăcute. Victima a descoperit înșelăciunea doar în momentul în care a încercat să depună banii la o instituție bancară.

Evenimentele s-au desfășurat în perioada primăverii anului curent, iar ancheta a fost demarată după ce femeia a încercat să efectueze o operațiune bancară cu suma în euro, moment în care angajatul băncii a identificat falsurile.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că principalul suspect este partenerul de viață al femeii, un bărbat în vârstă de 41 de ani, rezident în municipiul Pitești, informează Digi24.

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a transmis: „Din cercetări s-a stabilit că, în perioada martie – iunie 2024, bărbatul ar fi sustras din locuința concubinei sale 5.700 de euro, înlocuind-o cu bancnote contrafăcute, dar și aproximativ 20 de grame de bijuterii din aur. Ulterior, persoana vătămată ar fi încercat să depună banii la o unitate bancară, astfel funcționarul bancar ar fi constatat că bancnotele sunt false”.

În data de 9 iulie, echipe specializate ale Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor au efectuat o percheziție la domiciliul suspectului. În urma acestei acțiuni, au fost confiscate un dispozitiv mobil și diverse documente cu potențială valoare probatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *