Furtună București

Furtună București. Bilanțul devastator. Peste 100 de străzi inundate și sute de intervenții ale pompierilor!

În urma furtunii violente care a lovit Capitala și județul Ilfov în cursul serii de joi, pompierii s-au confruntat cu aproape 400 de situații care au necesitat intervenția lor.

Potrivit informațiilor furnizate vineri dimineață de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), 107 artere rutiere și 208 imobile, incluzând locuințe, gospodării și subsoluri, au fost afectate de inundații, 60 de arbori și 7 stâlpi de electricitate au fost doborâți la pământ, iar 71 de autovehicule au suferit avarii, informează HotNews.ro.

Municipiul București și mai multe județe, printre care și Ilfov, s-au aflat sub incidența unui cod roșu de furtună în timpul nopții de joi, fiind emis inclusiv un mesaj de alertare prin sistemul RO-Alert. În cazul specific al Capitalei, avertizarea de cod roșu emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a fost valabilă până la ora 00:30.

Bucureștiul a fost grav afectat de furtuna caracterizată prin reprize de ploi torențiale, rafale de vânt de intensitate mare și grindină. Numeroase străzi au fost acoperite de apă, iar traficul rutier s-a desfășurat cu dificultate din cauza acumulărilor semnificative de pe carosabil.

reprezentant al ISU București – Ilfov a transmis: „Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu și roșu, începând cu ora 22:00 până în această dimineață, ora 05:00, pompierii ISU B-IF au gestionat 397 de intervenții – 331 în București și 66 în județul Ilfov”.

Echipajele de pompieri au intervenit pentru a face față unui număr de 327 de inundații și pentru a îndepărta 60 de copaci și 7 stâlpi de electricitate prăbușiți. De asemenea, trei acoperișuri au fost smulse de rafalele puternice de vânt.

În total, au fost afectate 107 străzi, 208 locuințe, gospodării și subsoluri, precum și 71 de autoturisme. „Se acționează în continuare pentru rezolvarea situațiilor semnalate”, a subliniat ISU București Ilfov.

Condițiile meteorologice nefavorabile au cauzat perturbări și în traficul aerian, mai multe aeronave fiind nevoite să aștepte zeci de minute în aer înainte de a putea ateriza pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din București, potrivit informațiilor furnizate de sursa citată.