Incident violent la vama Siret: Un șofer de TIR turc, beat a atacat cu un cuțit un polițist.

Un incident violent a avut loc în seara zilei de sâmbătă la punctul de trecere a frontierei Siret. Un conducător auto de naționalitate turcă, aflat la volanul unui autotren, a fost imobilizat și încătușat de forțele de ordine după ce a încercat să agreseze cu un cuțit, un membru al poliției de frontieră, informează Observatornews.ro.

Evenimentul s-a desfășurat în noaptea dintre sâmbătă și duminică, în jurul orei 23:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret din județul Suceava. Un bărbat de 55 de ani, de origine turcă, conducând un vehicul de mare tonaj, a depășit în mod neregulamentar coloana de camioane care așteptau să efectueze procedurile de control pentru ieșirea din România.

La intrarea în zona de control, un ofițer al poliției de frontieră aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a intervenit pentru a opri vehiculul. În acel moment, șoferul autotrenului a coborât din cabină și, într-un acces de furie, a încercat să atace funcționarul public cu un obiect tăios. Cu sprijinul colegilor aflați în tură, individul agresiv a fost rapid imobilizat și i s-au aplicat cătușe.

Observând că suspectul emana miros de alcool, autoritățile au solicitat asistența echipei de Poliție Rutieră din Siret. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că șoferul prezenta o alcoolemie de 0,86 mg/l în aerul expirat.

În prezent, cetățeanul turc face obiectul unei anchete pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Poliția de Frontieră a emis un comunicat detaliat privind incidentul: „Un șofer turc, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a încercat să atace cu cuțitul un polițist de frontieră din incinta PTF Siret. Bărbatul este cercetat acum pentru ultraj și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Sâmbătă, 22 iunie a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, șoferul unui automarfar – un cetățean turc în vârstă de 55 de ani – s-a angajat în depășirea coloanei de camioane aflate în așteptare pentru efectuarea formalităților de control la ieșirea din România. La intrarea în perimetrul punctului, polițistul de frontieră aflat în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu a intervenit pentru a-l opri pe șoferul de camion, moment în care acesta din urmă a coborât din mijlocul de transport și a încercat să îl atace pe colegul nostru cu un cuțit. Șoferul recalcitrant a fost imobilizat și încătușat, dar pentru că emana halenă alcoolică a fost solicitat sprijinul colegilor din cadrul Poliției Rutiere Siret. În urma testării efectuate, a rezultat o alcoolemie de 0,86 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care a fost ulterior condus de către echipajul Poliției Rutiere la unitatea sanitară din Siret pentru recoltarea de probe biologice”.