Sursă foto: businessmagazin.ro.

Ionel Dancă: economia României este trasă în jos de coaliție

Ionel Dancă, reprezentantul partidului Forța Dreptei, a emis o declarație dură la adresa coaliției de guvernare după întrevederea cu premierul Marcel Ciolacu. Discuțiile au vizat stabilirea datei pentru alegerile prezidențiale.

Dancă a subliniat impactul negativ al politicilor actuale asupra economiei și nivelului de trai al cetățenilor: „Vedem chiar de la 1 iulie un nou val de scumpiri, majorări de taxe și impozite, care nu fac altceva decât să aducă noi și noi scumpiri. Prin urmare și din acest punct de vedere noi credem că această stabilitate pe care o invocă această coaliție trebuie să înceteze, pentru că este o stabilitate politică care afectează grav economia și nivelul de trai al românilor, puterea tuturor de cumpărare”.

Întâlnirea a făcut parte dintr-o serie de consultări inițiate de prim-ministru cu diverse formațiuni politice. Alături de Marcel Ciolacu, din partea Guvernului au participat viceprim-ministrul Marian Neacșu și vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, informează Stiripesurse.ro.

Consultările au început luni, cu o întâlnire între premier și o delegație USR condusă de președintele Elena Lasconi. Aceasta a exprimat incertitudine cu privire la sinceritatea demersului, menționând posibilitatea unei noi întâlniri pentru concluzii.

Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, a pledat pentru separarea alegerilor prezidențiale de cele parlamentare, sugerând luna octombrie pentru scrutinul prezidențial.

George Simion, președintele AUR, a criticat dur poziția premierului după consultări, descriindu-l drept „un premier slab, un premier care nu e propriul lui stăpân și la care diferite grupuri de interese au ajuns”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *