Judecătoarea de la 2 mai

Judecatoarea din dosarul „2 Mai” transferată la o altă instanță. Se va relua procesul de la zero?

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat marți transferul judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța, începând cu data de 1 iunie, informează Digi24. 

Această decizie impactează parcursul dosarului „2 Mai”, în care este implicat Vlad Pascu, întrucât acesta ar putea fi reluat de la zero sub coordonarea unui alt magistrat. 

Transferul judecătoarei survine într-un moment în care Vlad Pascu, șoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri,  era aproape de o condamnare pe fond.

Mai exact, „În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis organele judiciare. 

Judecătoarea Popoviciu a fost criticată pentru atitudinea sa în timpul procesului, inclusiv pentru faptul că ar fi întrebat dacă una dintre victimele decedate este prezentă în sala de judecată. „Mi-a spus dacă băiatul meu este în sală. Nu am văzut în viaţa mea aşa judecător. Îi voia buletinul” a relatat tatăl unuia dintre tinerii decedați. 

Părinții victimelor au fost, de asemenea, nemulțumiți de comportamentul magistratului, care ar fi mestecat gumă în timpul ședințelor. În urma acestor evenimente, judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a fost la un pas de a fi suspendată din funcție.