Dacia Duster

Mai 2024: 25 de mii de mașini second hand înmatriculate

Dacia a dominat detașat piața autoturismelor noi din România în luna mai, când s-au înmatriculat peste 15 mii de unități, înregistrând o creștere de 14% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, datorită derulării programului Rabla.

Reducerea semnificativă a subvențiilor pentru vehiculele electrice și hibride în cadrul programului Rabla din acest an pare să fi condus la o stagnare a înmatriculărilor de mașini noi, care au înregistrat o creștere modestă de numai 1% în primele patru luni, în timp ce înmatriculările de mașini second hand au crescut cu 10%, depășind 125 de mii de unități, toate provenind din import.

Pe parcursul lunii mai, încă 25 de mii de mașini second hand au fost înmatriculate pentru prima dată în România, cu toate că acest număr reprezintă o scădere de 10% față de luna mai 2023.

În intervalul ianuarie-mai 2024, numărul de modele Dacia noi înmatriculate a depășit 19 mii de unități, fiind mai mare decât totalul înmatriculărilor pentru mărcile Toyota, Renault, Volkswagen, Hyundai, Ford și Mercedes, luate împreună, în ordinea vânzărilor, informează acarom.ro.