Avocat-Alexandra-Cioata

„Mi-am dat seamă că vrea să mă dea jos de pe motor”. Avocata Alexandra Cioată suspectată de tentativă de omor.

O avocată pe nume Alexandra Cioată a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 24 de ore, în urma unui incident în care a lovit cu mașina un motociclist și a părăsit locul accidentului fără a acorda primul ajutor victimei. 

Acuzațiile inițiale de vătămare corporală din culpă au fost modificate ulterior în tentativă de omor, având în vedere gravitatea faptei, informează bzi.ro. 

Alexandru, tânărul implicat în accidentul din Nicolina, a vorbit despre cele întâmplate. Bărbatul susține că nu știe de ce avocata Alexandra Cioată a avut un astfel de comportament pentru că, spune el, nu a deranjat-o cu nimic.

Acesta a suferit doar câteva echimoze, deși a fost o coliziune violentă în care era posibil să-și piardă viața. Incidentul a avut loc pe data de 30 mai, când, în mod aparent inexplicabil, avocata Alexandra Cioată a intrat în coliziune frontală cu motocicleta condusă de tânăr. După impact, în loc să acorde asistență victimei, avocata ia fugit de la locul faptei.

Imediat după producerea accidentului din cartierul ieșean Nicolina, autoritățile au declanșat o amplă operațiune de căutare a șoferului vinovat. Deși au identificat rapid proprietarul autoturismului implicat, polițiștii nu aveau încă informații despre identitatea persoanei aflate la volan în momentul impactului. În urma investigațiilor, s-a stabilit că Alexandra Cioată era cea care conducea mașina în momentul producerii accidentului.

„Prin ordonanța procurorului de caz, astăzi a fost schimbată încadrarea juridică din infracțiunea de vătămare corporală din culpă în infracțiunea de tentativă de omor. Inculpata a fost audiată pentru săvârșirea celor două infracțiuni, respectiv tentativă de omor și părăsirea locului accidentului. A fost reținută astăzi și urmează a fi prezentată Curții de Apel, având în vedere calitatea acesteia de avocat, cu propunere de arestare preventivă”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, Adina Bocai. 

Despre eveniment, victima a declarat că: „În seara respectivă, mă îndreptam spre casă, ieșisem cu niște prieteni, iar la un semafor, mai jos de locul în care a fost accidentul, am prins roșu. Eram pe prima bandă, a doua bandă era o mașină, nu m-am uitat ce mașină era. Stăteam cu mâinile pe rezervor, așteptam să se facă verde, pentru a pleca de la semafor. În partea stângă, șoferul mașinii respective tura motorul, m-am întors o secundă și m-am uitat la semafor.

Când s-a făcut verde, am plecat, nu am plecat tare cu motorul, dar am plecat înaintea mașinii. În timp ce mergeam pe prima bandă, m-am uitat în spate și am văzut că mașina de pe a doua bandă a virat brusc spre mine. Am văzut botul mașinii aproape de roata din spate a motorului meu. M-am speriat și am accelerat. La următorul semafor, trebuia să fac dreapta, spre Miroslava. M-am uitat în oglinzi să vad dacă pot face dreapta, iar atunci am văzut mașina din spate că venea cu viteză foarte mare. Am zis că nu pot să frânez, că, dacă frânez, mă ia din plin. M-am speriat și am virat pe a doua bandă ca să pot lăsa prima bandă liberă pentru mașina din spate să se ducă în față, să nu intre în mine.

După cum se vede pe filmare, eram pe prima bandă, mașina la fel și s-a izbit în spatele meu, intenționat. Eu nu o cunosc pe doamna respectivă. Nu știam nici ce marcă este mașina, ce culoare. O singură dată m-am uitat la mașină pentru că tura motorul. Când am plecat de primul semafor și a tras de volan spre mine, mi-am dat seama că vrea să mă dea jos de pe motor”.