Gabriela Firea

Mihai Enache (AUR) reclamă la Poliție că Gabriela Firea nu locuiește la adresa declarată.

Mihai Enache, candidatul partidului AUR pentru funcția de primar al Bucureștiului, a înaintat marți o plângere către Secția 4 de Poliție, acuzând-o pe fosta primăriță Gabriela Firea, care candidează din nou din partea PSD, că și-ar fi declarat domiciliul la o adresă din Capitală unde, în realitate, nu ar locui, potrivit informațiilor furnizate de Hotnews.ro. 

Astfel, într-un comunicat emis Alianța pentru Unirea Românilor, se arată că:  „Gabriela Firea încalcă legea! Ca să poată candida la funcţia de primar general, Firea şi-a declarat domiciliul la o adresă din Bucureşti în care, în realitate, nu locuieşte. În acest sens, Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a depus o sesizare la Secţia 4 de Poliţie”. 

Enache a declarat, de asemenea, că a cerut Poliției să ia măsurile necesare pentru a verifica domiciliul real al Gabrielei Firea: „Mai mult, Mihai Enache cere începerea urmăririi penale a Gabrielei Firea pentru infracţiunea de fals în declaraţii în cazul în care se confirmă acest fapt”, menționează AUR. 

În plus, în comunicat se arată că: 

„Gabriela Firea și-a declarat domiciliul într-un apartament din Sectorul 1, de pe Calea Griviței, un apartament unde nu este declarată nicio persoană pentru cheltuielile de întreținere. Poliția are obligația conform legii de a constata domiciliul real al persoanei și orice persoană care nu locuiește la adresa din buletin are obligația ca în 15 zile să declare domiciliul real.

Acest fapt aparent minor are consecințe grave. Utilizând această falsificare a domiciliului, doamna Firea a furat dreptul de a fi candidat pentru Primăria Municipiului București.

Legislația electorală permite candidatura doar persoanelor care au domiciliul în București. Trebuie să oprim această bătaie de joc, această minciună continuă.

Doamna Firea s-a prefăcut patru ani că e primar general, acum se preface că este locuitor al acestui oraș, de care, de fapt, nu îi pasă.”

Candidatul AUR susține că s-a deplasat personal la adresa indicată de Gabriela Firea în documentele oficiale și a discutat cu vecinii din zonă.