Sursă foto: știrileprotv.ro.

Minoră de 3 ani, sub influența canabisului în Constanța

Un incident îngrijorător a avut loc în Constanța, unde o minoră de doar trei ani a necesitat îngrijiri medicale de urgență, prezentând simptome asociate cu ingerarea de marijuana.

Evenimentul s-a petrecut în ultimele zile ale săptămânii anterioare. Observând starea de disconfort a copilei, mama acesteia a decis să o transporte la unitatea de primiri urgențe. Bazându-se pe manifestările clinice, personalul medical a suspectat o posibilă intoxicație cu substanțe psihoactive și a procedat la efectuarea unor analize toxicologice. Rezultatele testelor sangvine au confirmat prezența canabisului în organismul micuței, informează Știrile ProTV.

Crina Kibei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, a declarat pentru Ziua de Constanța: „Este vorba despre un pacient minor de trei ani. A fost internat în unitatea noastră prin serviciul de urgență. Când a fost adus la spital, copilul prezenta stări de somnolență, fiind internat pentru ingestie de substanță necunoscută. În urma testelor texocologice, minorul a ieșit pozitiv la substanțe interzise și a primit tratament de specialitate. După mai bine de 24 de ore se spitalizare, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit și a fost externat în condiții de siguranță”.

Autoritățile au efectuat teste toxicologice și asupra mamei, însă rezultatele au fost negative. Forțele de ordine, alertate de cadrele medicale, au procedat la interogarea femeii. S-a stabilit că aceasta este de naționalitate olandeză și se afla în România ca pasager al unei nave de croazieră. Femeia a menționat că vizitează frecvent țara noastră, întrucât soțul ei este cetățean român și își are domiciliul în Agigea.

Conform surselor implicate în investigație, copila manifesta un comportament atipic, caracterizat prin privire strălucitoare anormală și episoade de râs incontrolabil.

Minora a fost spitalizată și a beneficiat de tratament medical de urgență. Personalul medical a notificat autoritățile competente. Cazul este în prezent sub investigația atât a ofițerilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, cât și a reprezentanților Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Organele abilitate înclină spre ipoteza conform căreia copila ar fi fost expusă involuntar la fumul de canabis într-un mediu în care s-a consumat această substanță. După două zile de spitalizare, minora a fost externată la solicitarea familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *