Vot

Ne rugăm sau votăm în Biserică? În Buzău se îmbină utilul cu plăcutul

O situație mai puțin obișnuită a apărut în orașul Nehoiu din județul Buzău, unde una dintre secțiile de votare a fost organizată într-un spațiu neconvențional: o fostă fabrică de încălțăminte, care în prezent se află în proprietatea bisericii locale. 

În vederea desfășurării alegerilor europarlamentare și locale, autoritățile din județul Buzău au amenajat un număr de 426 de secții de votare, amplasate în majoritate în incinta școlilor, grădinițelor, sălilor de sport sau a căminelor culturale, conform cotidianul.ro. 

Însă, în orașul Nehoiu, secția de votare cu numărul 106 își desfășoară activitatea într-o locație inedită, și anume într-o fostă unitate de producție a încălțămintei.

„În trecut, clădirea a adăpostit o fabrică de încălțăminte, iar în prezent aceasta a intrat în posesia Bisericii ‘Cuvioasa Parascheva’, cu care am încheiat un contract pe durata procesului electoral. Secția de votare deservește un număr de aproximativ 600 de alegători”, a transmis primarul orașului Nehoiu, Ionuț Milea.