Spitalul "Sf. Spiridon" Iași

Neglijență fatală la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași: Pacient decedat după 10 ore de așteptare.

Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași se confruntă cu acuzații serioase în urma decesului unui pacient care ar fi așteptat peste 10 ore la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și a fost preluat de medici abia când se afla deja în stare de comă.

Un pacient din Iași și-a pierdut viața după ce ar fi petrecut aproape întreaga noapte pe un scaun la UPU a Spitalului Sf. Spiridon, fără a beneficia de îngrijirile medicale necesare, anunță gândul.ro.

Rudele bărbatului au apelat serviciul de urgență 112, semnalând că acesta acuza dureri de spate și de picior, fapt ce a condus la transportarea sa inițială la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

În urma efectuării unor investigații medicale și a concluziei că nu necesită internare pentru afecțiunile neurologice, pacientul a fost redirecționat către Spitalul Sf. Spiridon din cauza cirozei de care suferea.

Deși a ajuns la UPU Sf. Spiridon la ora 20:45, bărbatul a fost nevoit să aștepte pe un scaun până în zorii zilei.

Potrivit familiei, primul consult medical a fost realizat abia la ora 3 dimineața, iar la ora 8 pacientul a fost internat în secția de gastroenterologie, fiind deja în comă.

La scurt timp după internare, familia a fost anunțată despre decesul bărbatului. Rudele susțin că, pe parcursul acestor ore, bărbatul nu a beneficiat de îngrijiri medicale adecvate, nu i s-au oferit apă sau alimente și a fost lăsat nesupravegheat.

Familia a cerut efectuarea unei necropsii și intenționează să depună plângeri la conducerea spitalului, la poliție, la Parchet și la Colegiul Medicilor pentru a stabili responsabilitatea în cazul decesului bărbatului.