Foc

Noua ipoteză cu privire la asasinatul cu bombă a lui Ioan Crișan. Este acesta victima răzbunării mafiei ruse pentru un furt de țigări?

La trei ani de la asasinatul cu bombă care a zguduit orașul Arad, niciun vinovat nu a fost tras la răspundere, în ciuda eforturilor susținute ale anchetatorilor, care au audiat sute de persoane și au efectuat numeroase percheziții. 

Potrivit unor surse neoficiale, precum informează antena3.ro, o nouă ipoteză este luată în considerare în cadrul investigației.

Există suspiciuni că Ioan Crișan, un milionar cunoscut în vestul țării, ar fi putut fi victima unei răzbunări orchestrate de mafia rusă care operează pe teritoriul Republicii Moldova, în legătură cu un presupus furt comis împotriva traficanților de tutun. 

Tragicul eveniment a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 29 mai 2021, când Ioan Crișan și-a pierdut viața în urma exploziei unei bombe plasate în parcarea unui supermarket situat pe Calea Aurel Vlaicu din Arad.

Încă de la începutul anchetei, investigatorii au analizat o multitudine de piste, angrenând în acest demers unii dintre cei mai pricepuți și experimentați polițiști din România. 

Una dintre ipotezele luate în considerare a fost aceea că Ioan Crișan ar fi căzut victimă unor traficanți de droguri, existând suspiciuni că prin intermediul firmei sale, care se ocupa cu comercializarea somnilor africani, s-ar fi derulat operațiuni de trafic de substanțe interzise.

 O altă pistă investigată a fost cea conform căreia omul de afaceri ar fi intrat în conflict cu niște cămătari. 

Conform sursei citate, cea mai recentă ipoteză analizată de anchetatori are legătură cu mafia rusă din Republica Moldova, existând suspiciuni că Ioan Crișan ar fi fost implicat într-un furt ce a vizat contrabandiștii de țigări de peste Prut. 

Aceleași surse indică faptul că această ipoteză ia în calcul posibilitatea ca omul de afaceri din Arad să fi beneficiat de sprijinul unor polițiști corupți din Republica Moldova pentru a sustrage un TIR încărcat cu țigări de contrabandă.

În cadrul acestui caz, au fost efectuate până în prezent sute de percheziții și au fost audiate peste 400 de persoane. Cu toate acestea, nici autorii asasinatului cu bombă și nici cei care au comandat uciderea lui Ioan Crișan nu au fost încă identificați și aduși în fața justiției.