Cocktail

Nu se mai poate bea alcool între 18:00 și 05:00!

Cartierul Shibuya, una dintre cele mai populare zone turistice din Tokyo, a impus restricții privind consumul de băuturi alcoolice în spațiile publice, valabile între orele 18:00 și 05:00, informează legalbadger.org

Decizia a fost luată ca urmare a numeroaselor incidente provocate de turiști, care au cauzat pagube materiale și au generat conflicte cu localnicii.

Într-un comunicat al primăriei se menționează că „Daunele cauzate de supraturism sunt mari, ducând la pagube materiale cauzate de băutul pe stradă, altercații cu locuitorii și aruncarea gunoiului pe stradă”

Această măsură vine la scurt timp după ce, în toamna anului precedent, Shibuya a interzis activitățile legate de Halloween, din cauza consumului excesiv de alcool. 

Cu toate acestea, turiștii au continuat să consume băuturi alcoolice în afara barurilor și restaurantelor. Japonia se confruntă cu provocări legate de gestionarea supraturismului de la ridicarea restricțiilor impuse în timpul pandemiei. 

Pentru a face față acestei situații, autoritățile din Kyoto au inițiat campanii de informare a turiștilor cu privire la cultura locală, amplasând afișe și distribuind pliante cu reguli de conduită.