Poliția locală

Percheziții la Poliția Locală Sector 1: Conducerea, suspectată de luare de mită de la patronii teraselor.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a demarat o investigație, în urma autosesizării, cu privire la posibile fapte de corupție și fals comise de angajați ai Poliției Locale Sector 1 în perioada 2023-2024, în contextul îndeplinirii sarcinilor de serviciu, conform BuletindeBucurești. 

Concomitent, Direcția Generală Anticorupție (DGA) din cadrul Ministerului de Interne a efectuat percheziții marți, 4 iunie, la sediul Poliției Locale Sector 1. Acțiunile vizează persoane din conducerea instituției, suspectate de a fi primit mită, cu sume variind între 5.000 și 20.000 de euro, de la proprietarii localurilor din sectorul 1, în schimbul tolerării neregulilor.

„În cursul zilei de 04 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 (opt) locații situate pe raza municipiului București, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, se arată în sursa citată.