Spital

Revoltător! Tânără sfâșiată de câini, chemată la secție în timp ce era spitalizată

Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a demarat o investigație internă ca urmare a incidentului în care o tânără a fost atacată și rănită grav de o haită de câini în timp ce se deplasa cu bicicleta pe o pistă ce face legătura între Timișoara și Serbia.

Femeia, care a suferit leziuni serioase și a necesitat intervenție chirurgicală, a exprimat nemulțumire față de comportamentul forțelor de ordine, care nu s-au prezentat la fața locului, dar au convocat-o a doua zi pentru a da declarații, anunță Observatornews.ro.

Victima se întorcea din Serbia spre România, pedalând alături de două prietene pe pista dedicată bicicliștilor ce unește cele două țări. La scurt timp după ce au pătruns pe teritoriul românesc, femeia a fost atacată și sfâșiată de câini, cel mai probabil aparținând unei stâne din zonă. În timp ce celelalte două însoțitoare au izbutit să se îndepărteze, ea a fost doborâtă de pe bicicletă.

Imediat după producerea incidentului, atât poliția, cât și serviciul de ambulanță au fost alertate de urgență, iar victima a fost transportată la spital.

Un aspect interesant menționat de aceasta este faptul că echipajul ambulanței a știut cu exactitate locația, deoarece în data de 16 martie au intervenit în aceeași zonă pentru o altă persoană, confruntată cu o problemă similară.

Tânăra afirmă că agenții de poliție din localitatea pe raza căreia s-a petrecut evenimentul nu s-au deplasat la locul faptei. Aceștia au fost contactați din nou de la spital, dar victimei i s-a transmis să se prezinte personal la sediul poliției după două zile, mai precis în data de 3 iunie.

Femeia a rămas spitalizată până în 6 iunie, fiind supusă unei intervenții chirurgicale complexe și multiple tratamente, iar în prezent nu se poate deplasa complet pentru a da declarații la sediul poliției. Ea a menționat existența a patru cazuri similare întâmplate în regiune.

Astăzi, victima s-a prezentat la Institutul de Medicină Legală și este hotărâtă să depună plângere în instanță pentru a obține dreptate și a preveni ca altcineva să mai treacă printr-o experiență traumatizantă asemănătoare.

Referitor la modul de intervenție al polițiștilor, au fost dispuse verificări interne în cadrul IPJ Timiș, iar la finalizarea acestora se vor lua măsurile legale corespunzătoare.