Cutremur

România, zguduită de 37 de cutremure în mai, cel mai recent de 3,4 în Vrancea

În dimineața zilei de vineri, 31 mai, la ora 5:47, un cutremur de intensitate redusă, cu o magnitudine de 3,4 grade pe scara Richter, a avut loc în județul Buzău, în zona seismică Vrancea, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

Mișcarea tectonică s-a produs la o adâncime considerabilă, măsurată la 105,9 kilometri, în vecinătatea mai multor orașe importante: 52 km în direcția nord-vest față de Buzău, 61 km spre est față de Brașov, 62 km în direcția sud-est față de Sfântu-Gheorghe, 63 km spre nord-est față de Ploiești, 69 km în direcția vest față de Focșani și 93 km în direcția nord-est față de Târgoviște, informează Ziare.com.  

Începând cu prima zi a lunii mai, pe teritoriul României au fost înregistrate un număr de 37 de cutremure, ale căror magnitudini au variat între 2,1 și 4,1 grade pe scara Richter. 

În anul precedent, cea mai intensă activitate seismică, cu o magnitudine de 5,7 grade, a fost consemnată în data de 14 februarie, în județul Gorj, la o adâncime de doar 6,3 kilometri.