Sursă foto: aznews.ro

„Să-ți duci crucea” – sfatul șocant al ÎPS Teodosie pentru o victimă a abuzului în căsnicie.

Într-o emisiune radiofonică recentă, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, conducătorul spiritual al Arhiepiscopiei Tomisului, a oferit sfaturi unei femei care a relatat că a suferit abuz psihologic din partea partenerului său de viață, informează Gândul.ro.

În cadrul unui program radiofonic difuzat pe postul Radio Dobrogea, unde arhiepiscopul răspunde frecvent întrebărilor adresate de credincioși, o femeie și-a exprimat îngrijorarea cu privire la relația sa conjugală, descriind experiențe de abuz emoțional.

Femeia a adresat următoarea întrebare: „După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”

În răspunsul său, ÎPS Teodosie a sugerat că există posibilitatea unei ameliorări a situației, însă a subliniat importanța respectării jurământului matrimonial. El a declarat: „Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”.

Această abordare a arhiepiscopului față de problematica abuzului conjugal a stârnit diverse reacții în rândul publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *