Bani

Senator UDMR: Posesori de Mercedes, la coadă pentru ajutoare sociale

Senatorul UDMR Tanczos Barna a abordat luni o temă sensibilă, referitoare la ajutoarele sociale. El a sugerat că, după alegeri, ar trebui să aibă loc o reevaluare a modului în care sunt distribuite aceste beneficii, deoarece consideră că există persoane care profită nemeritat de sistem, informează știripesurse.ro. 

Potrivit senatorului, unii beneficiari ai ajutoarelor sociale posedă automobile de lux, cum ar fi Mercedes, dar în acelaşi timp stau la coadă pentru a primi aceste ajutoare și a subliniat că astfel de situaţii sunt inacceptabile. 

Totuși, el a menţionat că o astfel de reevaluare a ajutoarelor sociale nu este oportună în timpul campaniei electorale, sugerând că acest subiect ar trebui abordat după finalizarea alegerilor. 

Astfel, în cadrul emisiunii România Politică, Tanczos Barna a declarat că: „Noi, UDMR-ul, susţinem aplicarea principiului salariului minim european şi în România, trebuie să ajungem la un salariu minim care să facă posibilă creşterea nivelului de trai şi în familiile care nu au salarii foarte mari. În acelaşi timp, cu siguranţă, momentul trebui bine gândit, bine ales şi discutat cu patronatele, pentru că aceste salarii sunt plătite de agenţii economici şi trebuie să crească odată cu creşterea salariului minim şi eficienţa muncii, astfel încât aceste majorări să nu ducă direct către inflaţie”. 

În continuare, senatorul a subliniat că: „ceea ce nu are curaj Guvernul să facă paşi în acest sens este rediscutarea ajutorului social acolo unde nu îşi are rostul acest ajutor, către persoanele care nu vor să muncească şi încearcă să trăiască din munca altora, prin acest ajutor social”.

”Cred că următorul pas, după alegeri, pentru că nimeni nu face aşa ceva în campanie electorală, este o rediscutare a acelor ajutoare sociale care sunt ridicate, nemeritat, de persoane care merg cu Mercedesul dar stau la coadă la ajutorul social”, a adăugat Tanczos Barna.

Mai apoi, acesta susține că: ”Există persoane care nu muncesc nu pentru că nu ar găsi loc de muncă ci încearcă să trăiască din ajutorul pentru copii şi aşa mai departe”, iar  ”salariul minim trebuie să crească iar în cazul celor care încearcă să trăiască pe spinarea celor care muncesc, trebuie făcut în aşa fel încât să fie gestionate mult mai raţional aceste ajutoare”.