Sursă foto: observatornews.ro.

Șofer băut la volan, sare în Dâmbovița ca să scape de poliție.

Un incident spectaculos a avut loc pe arterele Capitalei, când un conducător auto în stare de ebrietate a declanșat o urmărire dramatică, culminând cu o scufundare în râul Dâmbovița, informează Observatornews.ro.

Un individ de 37 de ani a ignorat semnalele luminoase ale semaforului într-o intersecție din cartierul Vitan, determinând un echipaj de poliție să încerce oprirea sa. Reacționând prompt, șoferul a inițiat o cursă frenetică de-a lungul malurilor Dâmboviței, cu echipajele de poliție în urmărire.

Confruntându-se cu iminența capturării în apropierea ieșirii din București către Autostrada Soarelui, individul și-a abandonat vehiculul pe marginea carosabilului. Într-o stare de disperare, a escaladat un gard și s-a aruncat în albia râului Dâmbovița.

Agenții de poliție, demonstrând un devotament remarcabil, au intrat îmbrăcați în apele râului pentru a-l captura pe fugar. Oana Pîrvan, reprezentant al Brigăzii Rutiere, a relatat: „Imediat, doi dintre polițiștii aflați în urmărire au sărit după acesta, iar după aproximativ o sută de metri, cu ajutorul altor polițiști sosiți în sprijin, l-au prins, extras din apă și imobilizat”.

În urma arestării, s-a dezvăluit motivul comportamentului eradic al șoferului: consumul de alcool înainte de a se urca la volan. Mai mult, în interiorul autovehiculului a fost descoperită o armă albă cu o lamă de aproape 30 de centimetri.

Oana Pîrvan a adăugat: „Conducătorul auto a refuzat să se supună efectuării testării preliminare cu aparatul drugtest, context în care a fost condus la sediul Institutului Național de Medicină Legală pentru a-i fi prelevate mostre biologice”.

Testele preliminare au indicat o concentrație de 0.37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Rezultatele analizelor de la INML vor clarifica dacă șoferul se afla și sub influența substanțelor stupefiante. Ca măsură imediată, permisul de conducere al individului a fost suspendat pentru o perioadă de patru luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *