Suc de portocale

Sucul de portocale, noul lux pentru români

Românii vor resimți din plin impactul noului val de scumpiri, fiind nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru una dintre cele mai îndrăgite băuturi.

Perspectivele nu sunt deloc încurajatoare în ceea ce privește evoluția prețurilor. Anumite produse vor fi supuse unui nou val de scumpiri, iar consecințele vor fi resimțite direct de consumatori. 

Cei care optează pentru un stil de viață sănătos vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru a-și satisface preferințele, în special atunci când vine vorba de sucurile naturale.

Deși sucurile naturale au fost întotdeauna mai costisitoare comparativ cu alte opțiuni, prețurile au fost totuși accesibile. Însă, din cauza recoltelor slabe de fructe, prețul unor sucuri va crește considerabil. 

Sucul de portocale, unul dintre cele mai populare la nivel global, va fi primul afectat, ca urmare a cererii ridicate și a producției reduse de portocale, informează Fanatik.ro. 

Brazilia, principalul producător de portocale la nivel mondial, se confruntă cu o situație critică. În numeroase regiuni ale țării, recolta din acest an a înregistrat o scădere semnificativă comparativ cu anul precedent. Fermierii anticipează o producție cu 24% mai mică față de anii trecuți. 

Culturile de portocale din Brazilia sunt afectate de o boală provocată de seceta extremă din ultima perioadă, care lasă pete verzi pe coaja fructelor, conferindu-le un gust amar și făcându-le inutilizabile pentru producția de suc natural.

Din nefericire, Brazilia se confruntă cu o scădere a producției de portocale pentru al treilea an consecutiv. Fiind responsabilă pentru 70% din producția mondială, situația din Brazilia va avea un impact major asupra pieței globale a sucului de portocale. Diminuarea semnificativă a recoltei a dus deja la creșterea prețului sucului de portocale, care a atins un nou record săptămâna aceasta, ajungând la 4.95 dolari per kilogram.

”Industria globală a sucului de portocale este în criză. Industria din Florida aproape că a dispărut, iar plantațiile braziliene sunt afectate de boli, de creșterea costurilor și de condiții de creștere nefavorabile”, au afirmat specialiștii din industrie.