Sursa foto: observatornews.ro.

Tânăr de 29 de ani păcălește nouă bărbați, pretinzând că e femeie, prejudiciu în valoare de 42.000 euro.

Un individ în vârstă de 29 de ani a fost reținut de autoritățile polițienești în urma unei investigații complexe. Suspectul a orchestrat o schemă frauduloasă sofisticată pe platformele de socializare.

Acesta s-a prezentat sub o identitate feminină falsă și reușind să inducă în eroare nouă bărbați, provocându-le un prejudiciu financiar semnificativ de peste 42.000 de euro, anunță Observatornews.ro.

Conform informațiilor furnizate de Poliția Capitalei, o percheziție domiciliară a fost efectuată joi în județul Constanța, în cadrul unei anchete privind infracțiunea de înșelăciune în formă continuată.

Cazul a fost adus în atenția autorităților în data de 15 noiembrie 2023, când un bărbat de 48 de ani a depus o plângere, susținând că în perioada 2019 – septembrie 2023, a fost victima unei înșelăciuni.

Persoane necunoscute, utilizând o identitate feminină fictivă pe rețelele sociale, au reușit să-i câștige încrederea și, profitând de presupusele relații create, i-au solicitat sume considerabile de bani, prejudiciul total ridicându-se la peste 100.000 de lei.

În urma investigațiilor, organele abilitate au identificat un suspect în vârstă de 29 de ani. Mai mult, probele adunate au relevat că, în intervalul ianuarie 2019 – noiembrie 2023, acesta ar fi aplicat aceeași strategie infracțională pentru a determina alte opt persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 48 de ani, să transfere diverse sume de bani.

Prejudiciul total estimat în urma acestor conduite infracționale se ridică la aproximativ 42.000 de euro. Suspectul a fost adus la sediul poliției pentru audieri joi, fiind ulterior reținut pentru 24 de ore.  În cadrul percheziției efectuate, au fost confiscate mai multe obiecte relevante pentru anchetă.

Investigația continuă sub coordonarea polițiștilor din cadrul Secției 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru elucidarea tuturor aspectelor legate de infracțiunea de înșelăciune în formă continuată.