Teatrul Național Târgu Mureș anunță decesul actorului îndrăgit de Sergiu Nicolaescu

Comunitatea artistică românească a suferit o pierdere semnificativă odată cu trecerea în neființă a lui Ion Rițiu, un actor apreciat pentru colaborările sale frecvente cu regizorul Sergiu Nicolaescu.

Instituția Teatrului Național din Târgu Mureș a fost cea care a făcut publică vestea decesului actorului, informează evz.ro.

Ion Rițiu, care și-a făcut debutul pe 4 decembrie 1950 în localitatea Târnăveni, și-a început cariera la Teatrul Național Târgu Mureș în anul 1975, imediat după finalizarea studiilor la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie din capitala României. Actorul s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani.

Într-un comunicat postat pe platformele de social media, Teatrul Național Târgu Mureș a declarat: „Ion Rițiu a fost un actor valoros, care a excelat atât pe scenă, cât și în spatele camerelor de filmat, aducând onoare teatrului mureșean și, pentru asta, va fi apreciat și amintit etern. Odihnească-se în pace”.

Instituția teatrală și-a exprimat, de asemenea, compasiunea față de cei apropiați actorului, menționând că „transmite condoleanțe familiei îndoliate și tuturor celor care l-au cunoscut și l-au prețuit pe Ion Rițiu”. În ceea ce privește ceremoniile funerare, s-a anunțat că detaliile suplimentare „vor fi comunicate curând de familia Rițiu”.

Ritziu Ilka-Krisztina, fiica regretatului actor, a confirmat decesul tatălui său printr-un mesaj emoționant pe rețelele de socializare: „Ieri, pe data de 2 iulie 2024, acum 24 de ore tatăl meu, Ion Rițiu s-a stins. Conform cerinței lui va fi incinerat iar ulterior vom organiza comemorarea lui. Vă vom anunța… Îți mulțumesc pentru tot Tata! Să-ți fie somnul lin!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *