Trei traficanți de droguri și un polițist au fost uciși în focuri violente de armă, la frontieră.

În apropierea graniței cu Statele Unite ale Americii, o confruntare armată violentă a dus la pierderea a patru vieți, printre care un reprezentant al forțelor de ordine și trei indivizi suspectați de implicare în traficul de substanțe interzise, informează Stirileprotv.ro.

Incidentul a avut loc în Matamoros, localitate situată în nord-estul teritoriului mexican. Autoritățile locale au făcut publice detaliile acestui eveniment tragic.

Conflictul armat a izbucnit în momentul în care forțele de poliție au inițiat o acțiune de urmărire a unui vehicul de tip camionetă, în care se aflau mai mulți bărbați înarmați. Aceste informații au fost comunicate pe platformele de socializare de către guvernatorul statului Tamaulipas, regiune în care este localizat orașul Matamoros, conform sursei citate.

Autoritățile au confirmat decesul a trei dintre indivizii suspectați de activități legate de traficul de droguri, în timp ce un al patrulea a reușit să se sustragă capturării. De asemenea, s-a raportat pierderea vieții „unui membru al gărzii statului”, component al forțelor de securitate locale.

Matamoros, aflat în vecinătatea statului american Texas, este frecvent scena unor conflicte violente între Cartelul Golfului și diverse grupări criminale rivale, printre care se numără și Los Zetas, conform declarațiilor autorităților.

Statul mexican Tamaulipas se confruntă cu o situație critică, fiind una dintre zonele cele mai afectate de fenomenul traficului de droguri. În plus, orașul Matamoros reprezintă un punct important pe traseul migranților care traversează Rio Grande în încercarea de a ajunge pe teritoriul Statelor Unite.

Căile de transport din această regiune sunt considerate a fi printre cele mai periculoase din întregul Mexic, datorită riscului ridicat de răpiri orchestrate de diverse organizații criminale.

În luna martie a anului precedent, presupuși membri ai Cartelului Golfului au răpit patru cetățeni americani în această zonă, doi dintre aceștia pierzându-și viața.

În ianuarie, aproximativ 32 de migranți originari din Venezuela și Honduras au fost răpiți în timp ce călătoreau cu un autobuz pe ruta ce leagă Reynosa de Matamoros, un traseu de aproape 90 de kilometri.

Conflictele legate de activitățile cartelurilor au provocat, începând din 2006, aproximativ 450.000 de decese și peste 100.000 de dispariții în Mexic. Acest an marchează momentul în care fostul președinte mexican Felipe Calderon (2006-2012) a inițiat o ofensivă militară împotriva traficului de substanțe interzise.