Foto: Fanatik.ro

Află cine este românul care a alergat 1400 de km pentru a vedea meciul României de la Munchen!

Un cetățean român a înfăptuit o ispravă uimitoare, parcurgând pe jos distanța de 1400 de kilometri, cu unicul scop de a asista la debutul echipei naționale la turneul final de la Munchen.

 Protagonistul acestei călătorii extraordinare este Daniel Hodorogea, în vârstă de 40 de ani, pentru care această performanță nu reprezintă o noutate, el reușind o faptă similară și la precedentul turneu final la care România a participat, în 2016, relatează Fanatik.ro.

Devotatul suporter al tricolorilor a străbătut pe jos cei 1400 de kilometri, într-un interval de 25 de zile, pornind din capitala României și stabilind ca destinație finală Munchen-ul.

 Locul de start al acestei aventuri a avut o semnificație aparte pentru Daniel, el alegând stadionul Ștefan cel Mare ca punct de plecare.

Ținta sa a fost limpede definită – arena de fotbal din Munchen, unde echipa României urma să înceapă parcursul la EURO, într-o confruntare cu selecționata Ucrainei. La sosirea pe teritoriul german, Daniel Hodorogea a acordat un scurt interviu, în care a relatat dificultățile întâmpinate pe parcursul călătoriei.

„Ai nevoie de o doză de curaj că să duci la bun sfârșit (n.r. o asemenea călătorie). S-ar putea să ai și probleme, am avut și eu glezne umflate, probleme cu tibia, dar astea sunt probleme medicale pe care le poți întreține cu un pic de kineto, masaj, niște medicamente. Dar mental, în fiecare dimineață trebuie să te trezești și să ai un plan. Eu n-am avut nimic structurat, a fost o necunoscută și am avut parte de oameni faini. Cele 25 de zile de călătorie mi-au zis să nu am așteptări. Îmi doresc doar ca jucătorii să lupte pentru Echipa Națională. Fiecare generație are drumul ei și dorința de a face ceva – eu cred în acești băieți. Am văzut dăruire”, a transmis  Daniel Hodorogea.

Pe parcursul drumului, Daniel Hodorogea nu s-a aflat singur, beneficiind de sprijinul unor oameni cu suflet mare pentru a-și duce la îndeplinire obiectivul. Aceștia i-au oferit găzduire, hrană, i-au cumpărat ceai cald sau l-au transportat cu automobilul în perioadele cu ploi abundente.

Mai mult, Hodorogea a menționat că unii dintre cei care l-au ajutat au manifestat o încredere deplină în el, încredințându-i cheia propriului apartament. Rămâne de văzut dacă efortul depus de acest alergător neobosit va fi răsplătit printr-o prestație solidă a echipei României.