Aleix Garcia. De la Dinamo la campioana Germaniei. Mijlocașul spaniol a semnat cu Bayer Leverkusen.

Aleix Garcia, fostul jucător al echipei bucureștene Dinamo, a semnat un contract cu Bayer Leverkusen, deținătoarea titlului de campioană a Germaniei, anunță Playsport.ro.

În ultimele trei sezoane competiționale, Garcia a reprezentat un element de bază în angrenajul echipei Girona, care a încheiat pe poziția a treia clasamentul ediției anterioare din La Liga.

Simon Rolfes, responsabil cu coordonarea departamentului sportiv la Bayer Leverkusen, a confirmat, prin intermediul contului personal de Linkedin, achiziția lui Aleix Garcia de la clubul Girona.

Pe parcursul șederii sale la Dinamo, cuprinsă între octombrie 2020 și ianuarie 2021, mijlocașul iberic a acumulat 477 de minute de joc în opt partide disputate, fără a reuși să puncteze vreun gol.

După despărțirea de gruparea din Ștefan cel Mare, fotbalistul spaniol a revenit în țara natală, semnând cu formația Eibar.

Prestațiile remarcabile i-au facilitat un transfer, în perioada estivală a anului 2021, la echipa Girona, unde a impresionat prin cele opt goluri marcate și 21 de pase decisive oferite coechipierilor pe durata a trei sezoane.