Argentina – Guatemala. 4-1. Messi și Lautaro Martinez, protagoniștii unei victorii clare a Argentinei în fața Guatemalei.

Grație golurilor marcate de talentatul atacant Lionel Messi și colegul său Lautaro Martinez, deținătoarea titlului de campioană mondială, Argentina, a repurtat o victorie categorică în fața Guatemalei, cu scorul de 4-1, vineri seara, în ultimul meci de verificare înaintea startului competiției Copa America, care se va desfășura în Statele Unite și unde naționala sud-americană își va apăra trofeul cucerit, anunță Flashscore.ro.

Debutul partidei a fost unul nefavorabil pentru elevii lui Scaloni, care au încasat rapid un gol în urma unei lovituri libere executate de Oscar Santis de pe partea stângă, mingea fiind deviată inițial de portarul ‘Dibu’ Martinez, apoi lovind în Nahuel Molina, iar în final Lisandro Martinez, în încercarea de a degaja balonul, și-a înscris un autogol.

Însă, replica argentinienilor nu s-a lăsat așteptată, aceștia restabilind egalitatea printr-o gafă monumentală a defensivei guatemaleze, când portarul Nicholas Hagen, intenționând să paseze către un coechipier din apărare, i-a oferit involuntar o pasă de gol lui Lionel Messi, care nu a ezitat să profite de acest cadou nesperat și a punctat în poarta goală.

Formația antrenată de Scaloni întâmpina dificultăți în a-și impune jocul, Enzo Fernandez și Alexis Mac Allister fiind rareori implicați în acțiuni periculoase, în timp ce Lo Celso nu reușea să găsească soluții prin pasele sale, singura acțiune notabilă pentru o perioadă fiind un voleu expediat de Lautaro Martinez.

Însă, echilibrul a fost rupt spre finalul primei reprize, când tânărul Carboni a pătruns în careul advers, iar Samayoa, printr-un gest stângaci, l-a faultat în interiorul suprafeței de pedeapsă.

Așa s-a restabilit egalitatea, Lautaro transformând cu succes lovitura de la 11 metri obținută, în ciuda eforturilor portarului Hagen de a o apăra.

Introducerea lui Angel Di Maria pe teren s-a dovedit a fi o mutare inspirată din partea lui Scaloni, prezența sa aducând mai multă claritate în jocul argentinienilor, care au început să ajungă mai frecvent în proximitatea porții adverse și să destabilizeze defensiva guatemaleză prin ritmul impus.

Golul de 3-1 a survenit în urma unei combinații rapide, în care Enzo Fernandez i-a pasat lui Messi pe partea dreaptă, iar acesta a trimis balonul înapoi în centrul careului, pentru ca Lautaro Martinez să puncteze cu precizie.

În ciuda a două intervenții remarcabile ale lui Hagen, care a respins un unu la unu cu Messi și a blocat șutul lui Julian Alvarez, portarul nu a putut împiedica majorarea scorului, atunci când Di Maria, a cărui prezență a dinamizat vizibil jocul argentinienilor, a combinat cu Messi, care a pătruns prin centru și a finalizat cu măiestrie în fața unui Hagen resemnat.

La turneul Copa America, programat între 20 iunie și 14 iulie, Argentina, în calitate de deținătoare a trofeului, va evolua în Grupa A, alături de Chile, Peru și Canada.