Calafiori. Real Madrid, în cursa pentru noul Drăgușin.

Real Madrid, unul dintre cele mai prestigioase cluburi de fotbal din lume, se află în căutarea întăririi defensivei centrale în viitoarea perioadă de transferuri, având în vedere probabilitatea ridicată ca veteranul Nacho, în vârstă de 34 de ani și căpitan al echipei, să părăsească formația, potrivit informațiilor furnizate de Digi Sport.

Cel mai recent nume apărut pe radarul Real Madrid este cel al lui Riccardo Calafiori, un tânăr fundaș italian care a atras atenția presei sportive din România după ce jurnaliștii peninsulari l-au comparat favorabil cu Radu Drăgușin, afirmând că este „mai bun” decât internaționalul român.

Calafiori, în vârstă de 22 de ani, a impresionat în tricoul lui Bologna în sezonul recent încheiat, contribuind decisiv la clasarea formației pe locul 5 în Serie A, poziție care asigură prezența în Liga Campionilor.

Un avantaj semnificativ al fundașului italian este prețul său de transfer, estimat la aproximativ 30 de milioane de euro, reprezentând jumătate din suma solicitată de Lille pentru Leny Yoro, principala țintă a madrilenilor pentru postul de fundaș central până în prezent.

În plus, versatilitatea lui Calafiori reprezintă un atu important, acesta putând evolua atât ca stoper, cât și ca fundaș stânga sau chiar ca fundaș ofensiv stânga, într-un sistem tactic cu trei fundași centrali.

Imediat după transferul lui Radu Drăgușin de la Genoa la Tottenham, jurnalistul italian Mimmo Maltano l-a criticat pe internaționalul român, considerându-l inferior față de Calafiori: „Radu Drăgușin devine supraestimat, vorbim de un jucător absolut normal. Cine e el? Riccardo Calafiori de la Bologna este cu siguranță mai bun. Vorbim de un jucător care n-ar fi schimbat cu nimic ceva la Napoli în viitorul apropiat (n.r. Drăgușin a fost dorit și de Napoli). Nu ar putea produce efectul instant de care are nevoie echipa antrenată de Walter Mazzarri (n.r. între timp demis de Napoli). Drăgușin nu ar îmbunătăți cu nimic calitatea lotului”, a afirmat Maltano.