Cătălin Chirilă. Aur pentru România la Europenele din Ungaria!

Cătălin Chirilă, în vârstă de 26 de ani, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de canoe simplu pe distanța de 1.000 de metri, sâmbătă, în cadrul Campionatelor Europene de kaiac-canoe desfășurate la Szeged, în Ungaria, informează Digi Sport.

Sportivul tricolor a înregistrat timpul de 4 minute, 3 secunde și 10 sutimi, devansându-l pe ocupantul locului secund, cehul Martin Fuksa, cu 244 de miimi de secundă, în timp ce moldoveanul Serghei Tarnovschi a completat podiumul, cu un rezultat mai slab cu 2 secunde și 734 de miimi față de câștigător.

La scurt timp după performanța remarcabilă a lui Cătălin Chirilă, Agenția Națională pentru Sport a publicat un mesaj de felicitare pe rețelele de socializare.

„Aur pentru România la Campionatele Europene de Canoe de la Szeged. Cătălin Chirilă este din nou campion european în proba olimpică de canoe simplu pe distanța de 1000 m! Cătălin a făcut o cursă extraordinară și l-a învins din nou pe cehul Martin Fuksa, fiind cronometrat cu timpul de 4:03,010. Formidabilă reușită! Felicitări, Cătălin Chirilă! Felicitări antrenorului Florin Popescu! Felicitări Federației Române de Kaiac-Canoe! Mult succes în celelalte finale! Hai, România!”, se arată în postarea de pe Facebook a sursei citate.

Clubul Steaua București, sub culorile căruia concurează Chirilă, a reacționat și el la succesul sportivului: „Campion european și vicecampion mondial en titre, Cătălin și-a reconfirmat valoarea și ne dă speranțe într-o evoluție la fel de bună peste mai puțin de două luni, la Jocurile Olimpice de la Paris”.

Programul lui Cătălin Chirilă la Europenele din Ungaria include și participarea în proba de 500 de metri, a cărei finală este programată sâmbătă la ora 17:33 (ora României), precum și la cursa de 5.000 de metri, care va avea loc duminică, de la ora 15:38.

De asemenea, duminică, Ilie Sprîncean și Oleg Nuță vor reprezenta România în finala probei de canoe dublu pe 500 de metri, cu începere de la ora 12:35.