Cătălin Cîrjan

Cătălin Cîrjan, gest simbolic după transferul la Dinamo: Șterge orice urmă a trecutului rapidist.

Cătălin Cîrjan, în vârstă de 21 de ani, după ce și-a încheiat recent înțelegerea cu clubul londonez Arsenal, unde a evoluat timp de patru ani, a luat o decizie importantă în privința viitorului său fotbalistic, informează DigiSport.

Deși inițial s-a alăturat lotului echipei Rapid pentru startul perioadei de pregătire, tânărul mijlocaș a optat în cele din urmă să semneze un angajament pe trei sezoane cu formația Dinamo.

Ca un prim gest menit să câștige simpatia suporterilor „câinilor roșii”, Cîrjan a procedat la ștergerea tuturor fotografiilor de pe profilul său de Instagram care aveau legătură cu perioada petrecută la Rapid în sezonul precedent, echipă la care a bifat 19 apariții.

Această acțiune sugerează că fotbalistul dorește să închidă definitiv capitolul giulestean din cariera sa și să se concentreze exclusiv asupra noii provocări de la Dinamo, în contul său de pe rețeaua socială rămânând doar imagini din perioada în care a îmbrăcat tricoul „tunarilor” londonezi.

Gestul lui Cîrjan poate fi interpretat și ca o încercare de a se pune pe placul fanilor dinamoviști, având în vedere rivalitatea acerbă dintre cele două cluburi bucureștene.

Conform site-ului specializat Transfermarkt, Cătălin Cîrjan are în prezent o valoare de piață estimată la 350.000 de euro, informează sursa citată.

Claudiu Niculescu, fost antrenor al lui Dinamo, consideră că achiziționarea lui Cîrjan reprezintă o mutare inspirată pentru „câinii roșii”, calitățile tehnice ale tânărului jucător putând contribui la îndeplinirea obiectivului clubului de a se califica în play-off-ul SuperLigii la finalul sezonului regulat.

Niculescu a subliniat că, în timpul sezonului petrecut la Rapid, Cîrjan s-a confruntat cu o concurență acerbă, fapt care i-a îngreunat misiunea de a se impune ca titular în echipa giuleșteană.

„Am văzut calități la Cătălin Cîrjan (n.r. cât timp a jucat la Rapid). Nu i s-a dat poate mai multă încredere, deși cred că și anul acesta este Under (n.r. jucător care să respecte regula U21 impusă de FRF). Dacă este Under, este un mare câștig pentru Dinamo, pentru că e copil talentat. Cîrjan o poate ajuta pe Dinamo să-și îndeplinească obiectivul pe care-l are în acest sezon, acela de a se califica în play-off. La Rapid, Cîrjan l-a avut concurent la regula U21 și pe Andrei Borza, pe care s-au dat bani mulți (n.r. 800.000 de euro). Să vedem cât de repede se va integra, se va adapta la ceea ce-i cere antrenorul. Eu zic că este un transfer bun. Este un tânăr cu reale calități, de mare viitor. Acum, depinde doar de el”, a declarat Claudiu Niculescu în cadrul unei emisiuni TV.