Imagine preluată de pe swimmingworldmagazine.com

David Popovici: Două medalii de aur și o lecție de modestie la CE de înot. Află ce a declarat sportivul.

Înotătorul de elită David Popovici a surprins din nou comunitatea sportivă internațională prin performanțele sale excepționale la Campionatele Europene de la Belgrad, unde a obținut două medalii de aur în probele de 100 și 200 metri liber, informează HotNews.ro.

La revenirea în România, campionul a împărtășit așteptările sale, exprimându-și surpriza față de propriile rezultate obținute la competiția din Serbia.

Popovici a mărturisit că aceste succese au depășit așteptările sale inițiale, sugerând că ar putea beneficia de o doză suplimentară de încredere în abilitățile proprii pe viitor.

În perspectiva apropiatelor Jocuri Olimpice de la Paris, programate între 26 iulie și 11 august, David și-a exprimat entuziasmul, dar și nerăbdarea pentru perioada de odihnă ce va urma evenimentului.

Sportivul a declarat: „Mă bucur să adaug medaliile în palmares. Eu nu m-am dus pregătit pentru această competiție, nu m-am dust setat neapărat să iau medalii, dar mă bucur că am înotat suficient de bine încât să mai iau două. Ne-am concentrat pe cursele noastre, am stat focusați și a ieșit așa cum ne-am dorit, poate chiar un pic mai bine. Nu ne-am pregătit neapărat atât de mult specific pentru competiția asta, pentru că a fost încă un pas către JO. Tocmai de aceea cred că mi-am întrecut așteptările. Nu mă așteptam să scot niște timpi atât de buni. Cred că sunt bun, cred că ar trebui doar să am mai multă încredere în mine. Abia aștept să merg și la Jocurile Olimpice, dar și vacanța de după”.

În ceea ce privește competiția de la Jocurile Olimpice, Popovici a recunoscut existența unor rivali redutabili, afirmând: „Am rivali, am suficienți rivali. Cred că n-ar fi prea înțelept din partea mea să spun că n-am rivali, sau să consider asta. Am rivali pe orice continent, inclusiv în Europa”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *