Foto: ziuadevest.ro

Decesul Antrenorului Ion V. Ionescu

Emanoil Ursache informează că fotbalul românesc este în doliu după moartea fostului mare antrenor Ion V. Ionescu, cunoscut și sub numele de „Jackie” Ionescu. Acesta a decedat duminică seara, la ora 22:00, la vârsta de 88 de ani. Ionescu, care împlinise 88 de ani pe 2 mai, a avut o carieră notabilă atât ca jucător, cât și ca antrenor. În perioada sa de fotbalist, a jucat ca mijlocaș ofensiv la cluburi precum Poli Timișoara, Progresul Sibiu, Sportul Studențesc și Victoria București, anunță GSP.ro

În rolul de antrenor, Ionescu a rămas în amintirea iubitorilor fotbalului românesc pentru performanțele obținute cu echipele sale. A condus echipele Poli Timișoara, Jiul Petroșani, CFR Timișoara, UTA, CSM Reșița, Aurul Brad, Corvinul Hunedoara, Sportul Studențesc și Progresul București. Un moment de glorie în cariera sa de antrenor a fost cucerirea Cupei României în 1980 cu Poli Timișoara, după ce a învins Steaua București în finală, cu scorul de 2-1.

În sezonul următor, Poli Timișoara a eliminat-o pe Celtic în turul I al Cupei Cupelor, grație unui gol marcat de legendarul Dan Păltinișanu. În turul al doilea, echipa a fost eliminată de West Ham United.

Un alt moment memorabil a fost în sezonul 1985-1986, când antrena Corvinul Hunedoara și a învins Rapid cu scorul de 9-0. Aceasta a fost stagiunea în care Corvinul a stabilit „norma hunedoreană” de trei goluri pe meci. De asemenea, în martie 1986, Corvinul a învins Steaua București, echipă care avea să câștige Cupa Campionilor Europeni în același an.

Ion V. Ionescu a fost și un prolific autor, publicând cinci cărți despre fotbal, împărtășind cunoștințele sale acumulate de-a lungul carierei.

Înmormântarea lui Ion V. Ionescu va avea loc miercuri, 3 iulie, la ora 15:00, la cimitirul din Calea Șagului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *