Sursă foto: as.ro.

Egalul care valorează cât o victorie: România se califică în optimile EURO 2024.

Tricolorii, echipa națională de fotbal a României a obținut un rezultat remarcabil în cadrul Campionatului European din 2024, reușind să se califice în faza optimilor de finală după un meci încheiat la egalitate, scor 1-1, împotriva Slovaciei.

Confruntarea s-a desfășurat pe stadionul din Frankfurt, în fața unei audiențe impresionante de aproximativ 30.000 de suporteri entuziaști. În urma acestui rezultat, selecționata României ocupă prima poziție în clasamentul grupei E, informează observatornews.ro.

În prezent, un total de unsprezece echipe și-au asigurat deja prezența în optimile de finală ale EURO 2024. Printre acestea se numără: Germania și Elveția din grupa A, Spania și Italia din grupa B, Anglia, Danemarca și Slovenia din grupa C, Austria, Franța și Țările de Jos din grupa D, precum și Portugalia din grupa F.

Partida a fost marcată de momente intense și oportunități de ambele părți. În minutul 79, intensitatea jocului părea să se fi diminuat, însă atmosfera din tribune rămânea încărcată de entuziasm, cu suporterii scandând „Hai, România”.

Interesant este faptul că și fanii slovaci păreau mulțumiți de rezultatul afișat pe tabelă, întrucât la acest scor, atât România cât și Slovacia avansau în faza următoare a competiției.

În minutul 66, selecționerul Edi Iordănescu a operat primele modificări în echipa României. Ianis Hagi și Drăguș au părăsit terenul, fiind înlocuiți de Dennis Man și Pușcaș.

Minutul 61 a adus o serie de oportunități consecutive pentru echipa României. Răzvan Marin a executat un șut de la marginea suprafeței de pedeapsă, însă portarul Dubravka a reușit să respingă. Ulterior, Denis Drăguș a încercat să finalizeze cu un șut la colțul lung, dar mingea a trecut la mică distanță peste poarta adversă.

În minutul 54, suporterii români continuau să-și încurajeze frenetic echipa, scandând „Hai, România, dă-le gol!”.

Minutul 51 a adus un moment de pericol la poarta României, când Haraslin a executat un șut amenințător de la distanță redusă, însă Florin Niță a fost din nou la înălțime.

În minutul 48, o intervenție nesigură a lui Drăgușin în apropierea porții lui Niță a creat emoții, dar portarul român a reușit să salveze situația.

A doua repriză a început în minutul 46.

La pauză, scorul era egal, 1-1.

În minutul 43, Drăguș a ratat o oportunitate excepțională de a marca, după un contraatac fulgerător al echipei României.

Minutul 37 a adus bucurie în tabăra tricolorilor, când Răzvan Marin a transformat cu succes o lovitură de pedeapsă.

În minutul 36, arbitrul a analizat o posibilă situație de penalty în favoarea României, după ce Ianis Hagi a fost faultat în apropierea careului advers.

Rațiu a încercat să surprindă poarta adversă cu un șut de la distanță în minutul 34, dar nu a reușit să pună probleme portarului slovac. Andrei Rațiu s-a remarcat ca unul dintre jucătorii români cei mai activi în această confruntare.

Slovacia a deschis scorul în minutul 25, prin Duda, care a finalizat cu o lovitură de cap precisă. Acest gol a pus echipa României într-o situație dificilă, deoarece la acest scor, calificarea depindea de rezultatul meciului Belgiei.

În minutul 16, Slovacia a beneficiat de o lovitură de colț, însă Florin Niță a intervenit cu succes.

Minutul 12 a adus o fază spectaculoasă creată de Andrei Rațiu, care a pătruns în careul advers și a șutat spre poarta Slovaciei. Cu toate acestea, Dubravka a reușit să-și protejeze poarta.

România a început partida într-un ritm alert, după ce Slovacia a inițiat un prim atac chiar în primele secunde ale meciului. Jucătorii antrenați de Iordănescu au demonstrat o bună capacitate de recuperare a mingii, împiedicând adversarii să-și construiască acțiunile ofensive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *