Foto: Antena Sport

EURO 2024: Fake news-ul care a împânzit internetul: Românii au scandat Putin la meciul România-Ucraina.

După victoria categorică a României în fața Ucrainei cu scorul de 3-0 la Campionatul European din 2024, o înregistrare video falsă a devenit virală pe rețelele de socializare, anunță Digi Sport.

Pagina de Twitter „Lord Bebo”, care se bucură de o audiență de aproape 400.000 de urmăritori, a distribuit o secvență video cu fanii români prezenți la meci, peste care a suprapus o coloană sonoră provenită de la o altă partidă, în care alți suporteri scandau numele lui Putin.

Deși este evident că imaginile sunt manipulate, administratorul contului, care, în mod ironic, include în descrierea sa sintagma „Anti Fake-News”, a adăugat următorul comentariu alături de videoclip: „Românii au scandat ‘Putin!’ în timpul meciului cu Ucraina de la EURO 2024. Echipa Ucrainei a pierdut cu România cu scorul de 0-3. Ufff”.

Informația falsă a căpătat o amploare considerabilă pe internet, înregistrând 1.4 milioane de vizualizări doar pe pagina unde a fost publicată inițial.

În realitate, situația a fost complet diferită, așa cum au remarcat publicații de renume din Europa, printre care Marca și Bild: „Peste 40.000 de români s-au solidarizat cu vecinii și au scandat ‘Ucraina, Ucraina’. Piele de găină!”, informează sursa citată.