Romania-Bulgaria

Finala anostă a meciului România – Bulgaria stârnește nemulțumirea suporterilor.

Odată ce arbitrul a pus capăt întâlnirii dintre selecționatele României și Bulgariei, încheiată cu un rezultat de egalitate, 0-0, numeroși suporteri prezenți în tribune și-au manifestat nemulțumirea față de prestația nesatisfăcătoare a „tricolorilor” în penultimul meci test dinaintea Campionatului European din 2024, informează gsp.ro.  

Naționala României are programate două partide amicale în perspectiva turneului final din Germania: prima dispută a avut loc în această seară, în compania Bulgariei, în timp ce a doua confruntare este stabilită pentru data de 7 iunie, în aceeași locație, stadionul din Ghencea, adversară fiind Liechtenstein.

Confruntarea cu bulgarii nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor nutrite de către fani. 

Jucătorii români nu au reușit să depășească apărarea adversă și să marcheze, oferind astfel o prestație dezamăgitoare celor peste 19.000 de spectatori prezenți în tribunele arenei Steaua. 

Nemulțumirea publicului a devenit evidentă la finalul jocului. Imediat după fluierul de final, un puternic cor de fluierături a dominat atmosfera din Ghencea. 

Fanii au sancționat astfel evoluția modestă a elevilor antrenorului Edi Iordănescu. 

În mijlocul acestui vacarm al dezaprobării, atenția a fost atrasă de un alt incident petrecut la marginea terenului, unde fotbaliștii cu mai puțin timp de joc se antrenau sub supravegherea unuia dintre secunzii tehnicianului Edward Iordănescu.

Un tânăr spectator, purtând haine negre, a țâșnit din tribună înspre locul în care se aflau componenții echipei naționale, însă a fost oprit cu fermitate de către un steward. 

Reprezentantul forțelor de ordine a intervenit fără ezitare pentru a preveni orice potențial risc. 

Anterior acestui moment, un alt suporter, de vârstă și mai fragedă, îmbrăcat cu un tricou mov al echipei Real Madrid, a pătruns și el pe gazon. Acesta și-a pierdut echilibrul și a căzut înainte de a ajunge în apropierea idolilor săi.

 

„Au fost câteva nemulțumiri din partea suporterilor, e normal atunci când joci mingea înapoi, când nu te duci să ataci poarta. Jucătorii noștri nu au riscat prea mult, poate sunt de înțeles până într-un anumit punct”, a declarat după finalizarea meciului, Viorel Moldovan fostul atacant al naționalei. 

Acesta a menționat că: „Echipa României a jucat destul de precaut, nu a fost o implicare 100%. Jucătorii s-au cam menajat în perspectiva Campionatului European. Au fost și câteva acțiuni interesante, atunci când am reușit să accelerăm, să mărim viteza de joc. Nu mă așteptam să văd altceva, anticipam oarecum această exprimare precaută”.