Susă foto: as.ro.

Finalul unei ere în tenisul românesc: Raluca Olaru își anunță retragerea

Raluca Olaru, o jucătoare de tenis de 35 de ani care a reprezentat cu succes România, și-a anunțat oficial încetarea activității sportive profesionale printr-un mesaj emoționant pe platforma de socializare Facebook.

În domeniul dublului, Raluca Olaru s-a remarcat ca una dintre cele mai valoroase sportive române, atingând faza sferturilor de finală la turneul de Grand Slam Roland-Garros în 2017, alături de partenera sa Olga Savchuk. De-a lungul carierei, ea a acumulat 11 trofee în circuitul WTA, informează Ziare.com.

În competițiile de simplu, punctul culminant al carierei Ralucăi Olaru a fost atins în 2009, când a ocupat poziția 53 în ierarhia mondială și a disputat singura sa finală WTA, în care a fost învinsă de Andrea Petkovic într-un turneu desfășurat în Austria.

Olaru a fost o prezență constantă în echipa națională a României în competiția Fed Cup, redenumită ulterior BJK Cup.

În mesajul său de retragere, Raluca Olaru a scris: „A venit timpul. A trecut mai bine de un an și jumătate de la ultimul meu meci oficial și chiar și așa tot mi-e greu să rostesc asta cu voce tare, dar până la urmă cred că niciodată nu va fi ceva ușor. Adevărul este că a venit timpul să închei oficial un capitol din viața mea – cariera de jucătoare profesionistă de tenis”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *