Foto: G4Media.ro

Generozitatea lui Nicolae Stanciu: 50.000 de euro pentru un tricou

Potrivit Fanatik.ro, Nicolae Stanciu, liderul echipei naționale de fotbal a României și unul dintre cei mai în formă jucători la EURO 2024, a făcut un gest impresionant pe vremea când evolua în Belgia, la Anderlecht. El a oferit 50.000 de euro unui coleg belgian pentru a prelua tricoul cu numărul 23, un număr la care ținea foarte mult.

Pe parcursul carierei sale la Anderlecht, unde a jucat timp de un an și jumătate, Stanciu a încercat să obțină tricoul cu numărul 23 de la colegul său, portarul Frank Boeckx. Acesta a povestit recent despre această ofertă și despre motivul din spatele ei.

„M-am bucurat să-l văd din nou marcând. De fapt, am fost surprins că a jucat astăzi cu tricoul numărul 21. De ce? Ei bine, când a sosit la noi în 2016, a oferit 50.000 de euro pentru a-mi prelua numărul 23. Are acel număr tatuat și pe corp. Am încercat să-l fac să ridice prețul,” a declarat Frank Boeckx, potrivit Libertatea.

Deși oferta generoasă a lui Stanciu nu a fost acceptată, acesta a continuat să impresioneze pe terenul de fotbal. În ciuda refuzului, el a fost nevoit să se mulțumească cu numărul 10. În cariera sa, Stanciu a trecut prin numeroase transferuri, fiecare aducând sume importante de bani cluburilor. După plecarea de la FCSB, a jucat pentru Sparta Praga, Al Ahli, Slavia Praga, Wuhan Three Towns și, în prezent, evoluează pentru Damac în Arabia Saudită, sub conducerea antrenorului Cosmin Contra.

Frank Boeckx, care și-a petrecut întreaga carieră în Belgia și s-a retras de la Anderlecht în 2020, a rememorat momentul când Stanciu a părăsit clubul, iar valoarea sa a atins un milion de euro. Boeckx a subliniat importanța acelei perioade pentru propria carieră.

Nicolae Stanciu, într-o formă de excepție la echipa națională, a deschis scorul în partida României cu Ucraina la EURO 2024, contribuind semnificativ la victoria echipei. Cu 71 de selecții și 15 goluri pentru România, el se află pe locul 21 în topul celor mai selecționați jucători din istoria naționalei.

Echipa României se află pe primul loc în grupa sa la EURO 2024 după prima etapă, având șanse mari de calificare în optimile turneului. Tricolorii mai au de disputat două meciuri în faza grupelor, împotriva Belgiei și Slovaciei, iar un singur punct ar fi suficient pentru a avansa în faza eliminatorie a competiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *