Adrian Ilie

Gol în propria poartă: Adrian Ilie, condamnat pentru conducere sub influența alcoolului.

Adrian Ilie, fostul mare atacant al echipei naționale a României, a primit sentința pentru infracțiunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice, anunță Digi Sport.

Incidentul a avut loc în luna iulie a anului 2023, când autoritățile l-au oprit în trafic pe Adrian Ilie, iar aparatul etilotest a înregistrat o concentrație de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Această valoare reprezintă pragul la care contravenția se transformă în infracțiune, fapt ce determină automat deschiderea unui dosar penal.

Duminică, Judecătoria Sectorului 4 din București a pronunțat o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu suspendare în cazul lui Adrian Ilie.

Judecătorii au decis amânarea aplicării pedepsei, impunând în schimb monitorizarea lui Ilie de către autorități pentru o perioadă de doi ani, interval în care acesta are obligația de a se prezenta periodic la Serviciul de Probațiune Brașov și de a anunța orice schimbare a domiciliului sau deplasare care depășește 5 zile.

De asemenea, Ilie a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.500 de lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor de judecată. Hotărârea instanței poate fi atacată prin apel în termen de cel mult 10 zile de la data de 16 iunie.