Sursă foto: sport.ro

Ianis Hagi atacat după jocul cu Belgia. Întrebat dacă nu e ciudat să fie rezervă acesta a răspuns „ Mister este cu deciziile”.

În cadrul Campionatului European de Fotbal 2024, echipa națională a României a disputat două partide, obținând o victorie cu 3-0 în fața Ucrainei și suferind o înfrângere cu 0-2 în confruntarea cu Belgia, informează GSP.ro. Următorul adversar al tricolorilor va fi  Slovacia.

Ianis Hagi, purtătorul numărului 10 al României la acest turneu, a avut până în prezent un rol marginal, fiind utilizat doar ca rezervă în ambele întâlniri. Timpul său de joc s-a limitat la 29 de minute în meciul cu Ucraina și 23 de minute în partida cu Belgia.

Situația lui Hagi la echipa națională reflectă parcursul său dificil la nivel de club, unde a fost recent informat că nu va continua la Deportivo Alaves, urmând să revină la Rangers, clubul său de bază.

În ciuda statusului său de rezervă, Hagi a declarat după înfrângerea cu Belgia că este mulțumit de condițiile sale fizice și de parametrii săi de joc.

Confruntat cu întrebarea dacă nu consideră neobișnuit ca purtătorul numărului 10 să fie rezervă la un turneu major, Hagi a răspuns: „Asta nu mai depinde de mine. Mister este cu deciziile. Cred că trebuie să-l întrebi pe dânsul”.

Întrebat din nou despre posibila percepție negativă a situației sale, Hagi a replicat: „Din punctul meu de vedere e că atunci când intru pe teren să-mi respect rolul. Cam asta este… Apoi întrebările de schimbări, cine joacă, cine nu joacă, cred că trebuiesc adresate antrenorului. Eu atâta timp cât voi voi juca la echipa națională, un minut sau 90, pentru mine este clar că trebuie să dau sută la sută”.

O analiză a jucătorilor care poartă numărul 10 la Euro 2024 arată că Hagi nu este singurul în această situație, alături de el fiind Ľubomír Tupta (Slovacia) și Dani Olmo (Spania), care de asemenea nu au fost titulari în primele două meciuri ale competiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *