Susă foto: gsp.ro.

Iluzie optică pe teren: De ce păreau belgienii mai transpirați decât erau.

În cadrul confruntării dintre echipele naționale ale Belgiei și României, desfășurată sâmbătă seara, spectatorii au fost surprinși de aspectul neobișnuit al tricourilor belgiene, care păreau extrem de ude, în ciuda temperaturii moderate de doar 16 grade Celsius înregistrate la Koln, informează Gazeta Sporturilor.

Echipamentul purtat de fotbaliștii belgieni, deși realizat din materiale de ultimă generație – poliester integral, cu proprietăți de respirabilitate și uscare rapidă – a prezentat o aparență neașteptat de umedă.

Întrebat despre această situație, un reprezentant al echipei belgiene a declarat pentru publicația Bild: „Întrebarea ne-am pus-o și noi. Dar nu au existat plângeri din partea jucătorilor cu privire la vreo problemă. Nu s-au simțit deloc afectați”.

O posibilă explicație pentru acest fenomen vizual rezidă în culoarea specială a tricourilor – un roșu foarte închis, denumit oficial Team Coll Burgundy 2. Această nuanță, în combinație cu elementele strălucitoare integrate pe piept, poate crea iluzia optică a unei transpirații excesive.

Un caz similar a fost observat la echipa Aston Villa, care utilizează tricouri de o culoare asemănătoare și s-a confruntat cu aceeași percepție vizuală în sezonul recent încheiat.

În plus, practica unor jucători de a-și turna apă pe cap pentru răcorire contribuie la umezirea suplimentară a echipamentului.

În ceea ce privește prestația echipei României, presa belgiană a oferit aprecieri pozitive. Publicația sporza.be a remarcat: „În ciuda golului rapid și a multelor ocazii, meciul a rămas incitant pentru o bună perioadă de timp. Românii au fost puternici și rezistenți. Primele probleme au survenit imediat după golul lui Tielemans, dovadă a unei adversare extrem de imprevizibile. Belgia a dominat întreaga primă repriză, deși ocaziile au întârziat să apară. Belgia a fost avertizată din nou în startul părții secunde, la ocaziile lui Man și Mihăilă. Același Man a avut o șansă importantă în minutul 68, însă Casteels și-a arătat valoarea. În sfârșit, De Bruyne a făcut 2-0 și a închis partida”, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *