Ski

Moarte tragică pentru Jean Daniel Pession și Elisa Arlian: Îmbrățișați pentru totdeauna în Munții Alpi.

Tragedia a zguduit lumea sporturilor de iarnă, în special comunitatea schiului, după ce Jean Daniel Pession, un membru proeminent al echipei de Cupă Mondială, și-a pierdut viața alături de iubita sa într-un cumplit accident montan. 

Cei doi au pornit într-o expediție în Munții Alpi, iar rudele lor au devenit extrem de îngrijorate când aceștia nu au mai revenit la domiciliu.

Un amplu dispozitiv de căutare, format din trei aparate de zbor, echipe de salvare montană, agenți de poliție și pompieri, a fost mobilizat pentru a-i localiza pe Pession și partenera sa.

După eforturi intense, cei doi au fost descoperiți fără semne vitale, strâns îmbrățișați, în urma unei prăbușiri de peste 600 de metri de pe o creastă montană, potrivit informațiilor furnizate de Digispot.ro.

O tragedie de neimaginat a lovit lumea sporturilor de iarnă și a schiului în special. Jean Daniel Pession, membru al echipei de Cupă Mondială, și-a pierdut viața într-un tragic accident montan. Prietena lui a murit, de asemenea. Sportivul a înregistrat cel mai bun rezultat al carierei în 2021, când a ajuns pe locul 15 mondial, iar la Campionatul Mondial din 2022 a terminat al 22-lea. Președintele Flavio Roda și întreaga Federație își exprimă condoleanțele„, se precizează în comunicatul emis de oficialii italieni.

Elisa Arlian, partenera lui Jean Daniel Pession, avea o carieră în domeniul schiului, activând ca instructor și predând la o instituție de învățământ gimnazial.