Ski

Nouă pârtie de schi de 80 de milioane de euro în stațiunea Padina – Peștera

Pasionații sporturilor de iarnă vor avea la dispoziție o nouă pârtie de schi, situată într-o zonă de vis din Munții Bucegi. Proiectul, a cărui valoare se ridică la 80 de milioane de euro, este în curs de dezvoltare în stațiunea Padina – Peștera. 

Reprezentanții autorităților din județul Dâmbovița au oferit informații suplimentare despre primele pârtii de schi din stațiunea Padina – Peștera, menționând că nu vom putea schia în apropierea Vârfului Omu mai devreme de 2 ani. 

Proiectul este de o amploare considerabilă, incluzând două pârtii de schi, un centru de dezvoltare și infrastructura aferentă.

Acest proiect, care beneficiază de finanțare din fonduri europene prin intermediul Consiliului Județean Dâmbovița, va fi declarat proiect strategic al României și va fi demarat în cursul acestui an, conform informațiilor furnizate de autorități, informează adevărul.ro. 

Stațiunea va fi construită în zona Padina-Peștera, care a dobândit statutul de stațiune turistică de interes național în anul 2020, printr-o Hotărâre de Guvern.

 Această zonă reprezintă un adevărat paradis pentru iubitorii de drumeții și aventură, fiind străbătută de numeroase trasee montane care traversează păduri luxuriante, pârâuri cristaline și culmi montane spectaculoase.

Odată ce utilitățile de bază, precum apa, canalizarea și gazul, vor fi disponibile, iar cele două pârtii de schi și centrul de agrement vor fi finalizate, investitorii vor fi atrași să investească în această zonă. 

Zona montană dâmbovițeană este o zonă naturală de o valoare inestimabilă, iar construcția și dezvoltarea stațiunii Peștera-Padina se va realiza cu un impact minim asupra mediului înconjurător.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a transmis că vor fi utilizate materiale de construcție ecologice, habitatele naturale vor fi protejate, iar turismul ecologic responsabil va fi promovat.

În acest sens, Corneliu Ștefan a declarat: „Avem în zona de nord a județului o stațiune de interes național, Moreni-Padina-Peștera. Este cea mai nouă stațiune de interes național din România. Anul acesta vom declara un proiect strategic al României, vom construi o stațiune modernă cu o valoare totală de aproape 80 de milioane de euro. Din punctul meu de vedere, maxim 2 ani ar dura lucrările. Noi construim acolo două pârtii de schi, un centru de dezvoltare. Noi facem tot ceea ce înseamnă infrastructura necesară pentru a atrage investitori”.