Sursă imagine: gds.ro.

Noul regulament șocant introdus de UEFA. Se introduc lovituri de departajare pentru calificarea în optimile EURO.

În cadrul Euro 2024, Grupa E, din care face parte și echipa națională a României, prezintă o situație de echilibru nemaiîntâlnită, informează Fanatik.ro. La finalul primelor două runde de meciuri, toate cele patru echipe participante – România, Belgia, Slovacia și Ucraina – se află la egalitate, acumulând câte trei puncte fiecare.

Determinarea echipelor care vor avansa în faza următoare a competiției va fi decisă în ultima etapă a grupei, programată pentru data de 26 iunie. În această zi, se vor disputa confruntările dintre Slovacia și România, respectiv Ucraina și Belgia.

Ierarhia actuală a Grupei E se prezintă astfel:

  1. România – 3 puncte (golaveraj 3-2)
  2. Belgia – 3 puncte (golaveraj 2-1)
  3. Slovacia – 3 puncte (golaveraj 2-2)
  4. Ucraina – 3 puncte (golaveraj 2-4)

În eventualitatea în care ambele partide din runda finală s-ar încheia la egalitate, toate cele patru formații ar acumula câte 4 puncte. În acest scenariu, criteriul de departajare ar fi reprezentat de diferența de goluri, ceea ce ar garanta României și Belgiei primele două poziții în grupă, asigurându-le astfel calificarea în optimile de finală.

UEFA a instituit o regulă nouă pentru situațiile în care două echipe care se confruntă în ultima etapă termină grupa cu același număr de puncte și golaveraj identic.

În acest caz specific, departajarea se va realiza prin intermediul loviturilor de la 11 metri. Cu toate acestea, acest scenariu nu este aplicabil în grupa României, chiar dacă toate echipele ar încheia cu câte patru puncte, deoarece golaverajul formațiilor care se întâlnesc pe 26 iunie diferă.

Forul european a stabilit o serie de criterii de departajare pentru echipele aflate la egalitate în grupele Euro 2024, incluzând numărul de puncte obținute în confruntările directe, diferența de goluri și numărul de goluri marcate în meciurile dintre echipele în cauză, precum și alte criterii suplimentare în cazul menținerii egalității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *