Sursă foto: as.ro.

Nu o să-ți vină să crezi ce scrie presa franceză despre Florin Niță înainte de confruntarea cu Olanda!

Publicația sportivă L’Equipe, lider în domeniul jurnalismului sportiv francez, a dedicat o secțiune semnificativă din ediția sa tipărită de marți confruntării dintre Olanda și România. În cadrul celor 40 de pagini ale numărului din 2 iulie, o pagină întreagă este consacrată acestui meci extrem de important.

Jurnaliștii francezi au acordat o atenție deosebită echipei Olandei, considerată favorită în această întâlnire. Articolul dedicat „portocaliior” poartă titlul „Ora adevărului” și explorează atmosfera plină de optimism din tabăra olandeză înaintea confruntării de pe Olympiastadion din München, programată la ora 19:00.

Acest stadion evocă amintiri glorioase pentru Olanda, fiind locul unde, în 1988, sub conducerea actualului antrenor Ronald Koeman, au triumfat în finala Campionatului European împotriva Uniunii Sovietice, informează HotNews.

România beneficiază de un spațiu mai restrâns în economia paginii, însă articolul se concentrează pe o poveste de viață impresionantă. Protagonistul acestei narațiuni este Florin Niță, portarul titular al naționalei române.

Jurnaliștii francezi au conturat un portret emoționant al lui Niță, evidențiind originile sale modeste din cartierul bucureștean Drumul Taberei, pe care îl descriu eronat ca fiind „cel mai sărac cartier din București”. Relatarea subliniază rolul mamei în formarea sa, pierderea prematură a tatălui la vârsta de 5 ani și modul în care fotbalul i-a oferit o cale de evadare din sărăcie.

Articolul menționează și sacrificiile făcute de Niță în tinerețe, inclusiv munca într-o fabrică de cozonaci pentru a contribui la veniturile familiale. Florin Niță este citat spunând: „Dimineața eram la școală, la amiază la antrenamente, iar de la 15-21 la muncă. Mă dureau atât de tare picioarele, dar seara ajungeam acasă cu un cozonac care le bucura pe mama și pe sora mea”.

La 37 de ani, Florin Niță este prezentat ca un jucător care impune respect prin prestațiile sale în poarta naționalei României. Jurnalistul francez menționează și ambiția portarului de a-și continua cariera pentru încă un deceniu, adăugând ironic că la acest Campionat European, ar fi mulțumit și cu câteva zile în plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *