Stadion de fotbal

Scandal în fotbal: Messi și Piqué, implicați în deturnare de fonduri?

Conform dezvăluirilor The Objective, citate de L’Equipe, Lionel Messi şi Gerard Piqué i-ar fi solicitat lui Luis Rubiales, în perioada pandemiei Covid 19, să găsească o modalitate de a compensa pierderile salariale cauzate de pandemie, în colaborare cu preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, informează știripesurse.ro. 

Marţi, publicaţia spaniolă The Objective a făcut publice o serie de conversaţii scrise şi vocale care ar proveni din telefonul lui Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), şi care ar putea indica o încercare de deturnare a fondurilor UEFA destinate iniţial RFEF, precum şi un presupus trafic de influenţă.

Potrivit documentelor, la solicitarea lui Lionel Messi şi Gerard Piqué, Rubiales, aflat în funcţie la acea vreme, l-a contactat pe preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru a găsi o soluţie de compensare a jucătorilor pentru reducerile salariale cauzate de pandemia Covid 19, în 2020.

Primele conversaţii par să dateze din 2 aprilie 2020, când Piqué i-ar fi comunicat lui Rubiales îngrijorarea lui Messi cu privire la reducerea semnificativă a salariilor propusă de Barcelona pentru a compensa pierderile generate de criza pandemică. 

Acţionând ca intermediar, preşedintele federaţiei l-a contactat apoi, după o oră, pe Ceferin pentru a-i propune să „folosească fondurile UEFA destinate RFEF” cu scopul de a-i compensa pe Messi şi pe anumiţi jucători pentru pierderile financiare suferite.

„Este important pentru noi să îi avem pe Messi şi pe ceilalţi alături de noi”, a declarat Rubiales, informează The Objective.

„Nu trebuie să investim niciun ban. Tot ce trebuie să facem este să schimbăm destinaţia şi să continuăm să dăm bani cluburilor tinere…” Apoi i-a spus lui Ceferin: „Singurul lucru pe care mi l-au spus (Piqué şi Messi) este: ‘Vă rog, nimeni nu trebuie să ştie despre ce vorbim, pentru că, dacă oamenii află, ne vor ucide’. Ei sunt foarte atenţi ca nimeni să nu ştie că vor banii pe care i-au pierdut. Sunt îngrijoraţi de asta. Trebuie să rămână confidenţial.”

După acest schimb de replici, Rubiales ar fi purtat trei convorbiri telefonice cu Messi și Piqué, în timpul cărora, conform The Objective, au conceput un plan pe care urmau să i-l prezinte lui Ceferin cu scopul de a compensa pierderile suferite de jucători.

În următoarele zile, ca urmare a diverselor discuții între Rubiales și Ceferin, propunerea a fost înaintată președintelui UEFA în data de 6 aprilie.

Cu toate acestea, rămâne incert dacă propunerea a fost în cele din urmă acceptată și dacă jucătorii au primit compensații pentru pierderile salariale.