Simone Tempestini

Simone Tempestini, favorit la Raliul Maramureşului cu concurenţă internaţională

Simone Tempestini, de 8 ori campion naţional absolut la raliuri, se va confrunta cu concurenţă internaţională în cea de-a treia etapă a sezonului, Raliul Maramureşului, la care sunt înscrise 53 de echipaje din 5 ţări, informează primasport.ro. 

Raliul Maramureşului va începe joi seară cu startul festiv din centrul istoric al municipiului Baia Mare. Pentru a reveni în fruntea clasamentului general provizoriu din Campionatul Naţional de Raliuri Betano 2024, Simone are nevoie de o nouă victorie în weekend, după ce a obţinut două din trei posibile succese pe asfaltul din Maramureş.

Alături de copilotul Sergiu Itu, Simone va concura la bordul unui spectaculos model Porsche 997 RGT.

Raliul va avea un total de 9 probe speciale, exclusiv pe asfalt, şi va include câteva noutăţi faţă de ediţiile precedente, printre care o probă de noapte pe Gutin şi două probe super speciale, pe traseu urban, în Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare, traseul total al raliului urmând să măsoare 126 de kilometri.

„E un raliu interesant pentru mine, un rezultat bun mi-ar da încredere pentru ce va urma pentru mine în lunile iunie şi iule, când avem un program încărcat atât pe plan intern, cât şi internaţional”, a declarat Tempestini, care va pleca spre Scandinavia imediat după Raliul Maramureşului pentru a participa la o etapă din Campionatul European.

Pe lângă echipajele autohtone, Raliul Maramureşului va atrage şi piloţi din Bulgaria, Franţa, Germania, Ungaria şi Slovacia, printre care se numără campionul en-titre al Bulgariei, Martin Surilov, şi Eliott Delecour, fiul legendarului vicecampion mondial WRC, Francois Delecour.

Andrei Gîrtofan, Bogdan Cuzma şi Adrian Teslovan sunt piloţii români care se vor lupta pentru podiumul final.

Raliul va începe joi seară cu startul festiv, primele probe speciale fiind programate vineri, iar sâmbătă seară, competiţia se va încheia cu super speciala din centrul oraşului.

După Raliul Maramureşului, Simone Tempestini va pleca imediat în Norvegia pentru un raliu de pregătire pe macadam în vederea celei de-a treia etape din Campionatul European de Raliuri din Suedia, programată în perioada 13-15 iunie.

Pilotul de la Napoca Rally Academy, considerat unul dintre favoriţii la marele trofeu, a obţinut deja o victorie în competiţia continentală din acest sezon.