Șoc la Euro 2024! Un individ a atacat suporterii cu un topor și un cocktail Molotov. Acesta a fost împușcat mortal de polițiști.

Un eveniment tragic a umbrit debutul Poloniei și Olandei la Campionatul European din 2024, înaintea confruntării lor programate să înceapă la ora 16:00 pe stadionul Volksparkstadion din Hamburg, relatează GSP.ro.

În jurul orei 12:30, un individ înarmat cu un topor a pătruns în zona dedicată suporterilor, încercând să atace fanii prezenți, însă a fost observat și interceptat de forțele de ordine înainte de a reuși să provoace o tragedie.

Deși polițiștii au încercat inițial să-l imobilizeze pe agresor cu ajutorul unui spray iritant, acesta nu a putut fi calmat, iar agenții s-au văzut nevoiți să recurgă la utilizarea armelor de foc pentru a-l neutraliza.

Potrivit informațiilor furnizate de presa germană, atacatorul a decedat în urma focurilor de armă trase de polițiști, în ciuda eforturilor medicilor de a-i acorda îngrijiri la fața locului.

Pe lângă toporul cu care a încercat să atace fanii, agresorul avea asupra sa și un cocktail Molotov, ascuns într-un rucsac, după cum precizează sursele din media germană.

Potrivit sursei citate, imediat după producerea incidentului, Rory Smith, jurnalist al publicației New York Times, a postat pe platforma X că „Agresorul este rănit grav și fost preluat de o ambulanță”, înainte ca vestea decesului acestuia să fie confirmată ulterior.

Mii de suporteri olandezi se aflau în imediata apropiere a locului unde s-a produs atacul, în momentul în care individul înarmat cu un topor a încercat să-i agreseze.

În urma acestui incident șocant, zona a fost izolată de forțele de ordine, iar o anchetă a fost demarată pentru elucidarea circumstanțelor în care s-a produs atacul.

Fără îndoială, autoritățile vor monitoriza cu atenție sporită zona pentru a preveni repetarea unor incidente similare pe durata desfășurării meciului dintre Polonia și Olanda.