meci România Ucraina

Tricolorii au dat o lecție de fotbal Ucrainei la Euro 2024, după ce adversarii au subestimat România

România a debutat cu o victorie categorică în grupa E de la Euro 2024, învingând Ucraina cu scorul de 3-0, la Munchen. Tricolorii au fost susținuți din tribune de zeci de mii de suporteri entuziaști.

Golurile au fost marcate de Nicolae Stanciu (29), Răzvan Marin (53) și Denis Drăguș (57). Stanciu a înscris un adevărat „EUROgol”, după cum l-a descris chiar căpitanul Ucrainei, Taras Stepanenko, potrivit site-ului UEFA.

Înainte de meci, presa din Ucraina a desconsiderat naționala României și fotbalul românesc în general. Conform site-ului ua-football.com, ucrainenii au scris că reprezentativa noastră este „foarte slabă, formată din jucători de Serie B și mercenari din Orientul Mijlociu”, iar oamenii de fotbal „latră unii la alții și creează haos”.

De asemenea, ucrainenii au criticat selecționerul Edward Iordănescu, sugerând că a primit postul doar datorită faptului că este fiul legendarului antrenor Anghel Iordănescu.

Cu toate acestea, după meci, selecționerul Ucrainei, Serghei Rebrov, a recunoscut valoarea echipei noastre, declarând că „România este o echipă bună”, care „poate juca fotbal”, potrivit UEFA, citat de Digi24.

Căpitanul ucrainenilor, Taras Stepanenko, a admis și el că „România a meritat această victorie” și că tricolorii i-au pedepsit imediat pentru prima greșeală.

Această victorie răsunătoare este o lecție dură pentru ucraineni, care au desconsiderat echipa noastră și au subestimat puterea fotbalului românesc. Tricolorii au demonstrat că România este o forță cu care trebuie să se țină cont la acest Campionat European și că adversarii ar face bine să ne respecte, în loc să ne subestimeze. Cu un joc solid, determinare și susținerea incredibilă a fanilor, naționala României este pregătită să lupte pentru rezultate remarcabile la Euro 2024.