Gigi Becali

William Baeten, ținta lui Gigi Becali pentru a întări mijlocul FCSB în Liga Campionilor

Gigi Becali, patronul FCSB, și-a exprimat dorința de a realiza transferuri importante în această vară, cu scopul de a-și îndeplini principalul obiectiv financiar – calificarea în grupele Ligii Campionilor, informează prosport.ro. 

Printre jucătorii vizați de Gigi Becali se află și William Baeten, mijlocașul belgian pentru care i-a înaintat deja o ofertă lui Adrian Mititelu, finanțatorul lui FCU Craiova.

Giovanni Costantino, fostul antrenor al echipei din Bănie, îl laudă pe William Baeten, considerându-l un „jucător perfect în sistemul 4-3-3, inteligent și extrem de tehnic”, sistem tactic utilizat și de FCSB.

Costantino îl vede pe Baeten ca un fotbalist care poate face diferența în preliminariile Champions League, competiție în care Gigi Becali își dorește să obțină rezultate notabile.

Antrenorul italian consideră că pentru jucători nu contează cine este patronul, ci posibilitatea de a evolua pe teren, adăugând că atât Baeten, cât și Bauza sunt jucători de calitate, potriviți pentru stilul de joc al FCSB.

După ce i-a transferat pe David Kiki și Daniel Popa, Gigi Becali și-a îndreptat atenția către William Baeten, mijlocașul ofensiv al lui FCU Craiova.

Patronul FCSB a manifestat interes pentru mijlocașul belgian de mai mult timp, iar recent a făcut primii pași concreți pentru a-l aduce în echipa sa.

Belgianul a impresionat și în acest sezon, în ciuda faptului că echipa sa a retrogradat în liga a doua, iar Gigi Becali speră că fotbalistul nu va dori să joace în eșalonul secund.

Prima ofertă a FCSB pentru William Baeten a fost lansată către Adrian Mititelu, însă există o discrepanță între suma oferită de roș-albaștri, care nu depășește 200.000 de euro, și cererea finanțatorului oltenilor, care solicită 1 milion de euro.

William Baeten are contract cu FCU Craiova până în vara anului viitor și a înregistrat 3 goluri și șase pase decisive în acest sezon, după ce a ajuns în fotbalul românesc liber de contract în 2020, de la echipa belgiană de liga a doua Patro Eisden.