Zverev

Zverev, după înfrângerea în fața lui Alcaraz la Roland Garros: „Am făcut tot ce am putut”

Alexander Zverev, numărul 4 mondial, care a suferit o înfrângere în finala turneului de la Roland Garros duminică în fața spaniolului Carlos Alcaraz, a declarat că și-a dat toată silința împotriva adversarului său, anunță Agerpres.ro.

La prima sa apariție într-o finală pe zgura pariziană, Zverev a cedat după cinci seturi și 4 ore și 19 minute de joc în confruntarea cu Alcaraz, scorul fiind 3-6, 6-2, 7-5, 1-6, 2-6.

Într-o conferință de presă, tenismenul german a afirmat: „Am avut impresia că am făcut tot ce am putut”.

Zverev a menționat și unele momente nefavorabile în setul decisiv, inclusiv o greșeală de arbitraj la scorul de 2-1, când o dublă greșeală nu a fost sancționată.

Germanul a recunoscut superioritatea lui Alcaraz în ultimele două seturi, declarând: „Dar situația este asta, el a jucat super bine, mai bine decât mine în setul patru și cinci”.

Deși părea că preia controlul jocului la sfârșitul setului trei, Alexander Zverev a pierdut concentrarea și a resimțit oboseala la serviciu, după cum a precizat el însuși.

Zverev a remarcat diferența de intensitate în jocul lui Alcaraz față de alți jucători, menționând: „Este ciudat, pentru că de obicei eu nu sunt obosit, nu am crampe. Dar încă o dată, cu Carlos, a fost o altă intensitate. Noi suntem amândoi puternici fizic, dar intensitatea cu care el a jucat este diferită de a altor jucători”.